PROLJETNI TRENDOVI

Sviđaju vam se razigrane ljetne frizure? Evo kako ćete brzo i lako stvoriti valove u kosi

22.06.2021 u 07:59

Bionic
Reading

Uvojci svih oblika nikad nisu bili popularniji, što nimalo ne čudi jer kosa izgleda bujnije, upečatljivije, mladenački...

Ako se i vi divite cool valovima i željeli biste ih isprobati, a pribojavate se uređaja za uvijanje kose zbog visokih temperatura koje mogu naštetili vlasima, postoji nekoliko načina na koje možete sami stvoriti uvojke što mame poglede.

Evo koje tri metode možete iskušati u svojem domu bez korištenja figara ili 'pegle' za kosu:

Glamurozni valovi

Sati feniranja i složeni postupci s peglom stvar su prošlosti - to vam nije potrebno za glamurozne valove. Da biste ih stvorili, potreban vam je samo jedan modni detalj koji sigurno imate kod kuće.

Nanesite sprej za teksturu i stavite elastičnu traku na kosu. Pažljivo je uvijte u i oko trake. Ostavite na glavi oko pet sati ili nosite preko noći. Prije nego skinete traku stavite malo laka i - gotovo! Vaša cool frizura je gotova.

Hailey Bieber dobro pristaju glamurozni valovi u kosi Izvor: Profimedia / Autor: Rachpoot / BACKGRID / Backgrid USA

Surferski valovi

Ništa nije više ležerno i mladenački od cool uvojaka koji izgledaju kao da ste se upravo vratili sa surfanja. Zašto ih ne biste isprobali? Nije ih teško napraviti i kod kuće, a za to vam nije potreban nikakav poseban alat. Prvo nanesite malo pjene ili spreja na bazi morske vode na vlažnu kosu. Zatim napravite pletenice sa svake strane. Ostavite ih preko noći, raspletite ih ujutro i imat ćete savršene valove, kao da ste upravo stigli s plaže.

Spiralni uvojci

Snažne uvojke u obliku vadičepa doista možete dobiti na jednostavan i lak način. Podijelite kosu u male pramenove i zatim ih oblikujte u uske 'pužiće' te samo pričvrstite tankom gumicom. Napravite to s cijelom kosom, a zatim učvrstite lakom. Ostavite preko noći ili najmanje pet sati, a zatim raspletite kosu. Stavite još malo laka da bi frizura držala.

Savjet za kraj: za sve one koji su u žurbi i ne žele dugo čekati dovoljno je staviti malo slanog spreja, podignuti kosu u veliku punđu i nakon pola sata 'gužvati' je prstima. Ipak, oprezno, ovakvi sprejevi ne bi se smjeli svakodnevno upotrebljavati pa kako biste hidratizirali kosu nakon svakih nekoliko korištenja slanog spreja dobro je nahranite hranjivom maskom.