LIJEPE I PRAKTIČNE

Žudite li za promjenom? Ovo su najpoželjnije ljetne frizure koje nisu teške za održavanje

23.05.2021 u 17:52

Bionic
Reading

Mnoge trendseterice uoči početka nove sezone obavezno požele promijeniti nešto na sebi, a proljeće i ljeto idealno su vrijeme za to

Ako vam je već dosta beživotne kose, isprane boje i ispucalih vrhova, vrijeme je da odmah zakažete posjet frizeru jer dobro je poznato to da je dobra frizura vrlo važan dio svakog stajlinga.

Njegovana kosa i odgovarajuća frizura mogu napraviti čuda za look, stoga nemojte odgađati odlazak frizeru ako vas pogled u zrcalo nimalo ne veseli jer vaša kosa naprosto vapi za promjenom.

Ako ste u potrazi za trendi idejama za frizure, možda vam pomognu neki od trendova koji će vladati ovoga ljeta.

  • +3
Sofia Vergara godinama je vjerna raskošnoj dugoj kosi Izvor: Profimedia / Autor: Phamous / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Riječ je o frizurama koje nisu teške za održavanje, što je jedan od najvažnijih zahtjeva pri odabiru ljetnih stilova, kad se nikome ne da preznojavati sa sušilom, četkom, uvijačem ili 'peglom' ispred ogledala.

Dakako, i dalje će među najtraženijim stilovima za ljeto biti sve varijante trendi boba ili slojevito ošišanih stilova.

Naglasak je na jednostavnim frizurama oko kojih nema puno posla i koje se brzo i lako oblikuju.

Bogate kovrče

Ako ste i vi među sretnicama s prirodnim kovrčama, ljeto je idealno vrijeme da svojim uvojcima date novu dimenziju. Bitno je da je kovrčava kosa ošišana slojevito kako bi volumen došao do izražaja. Ako imate valovitu kosu, slavite svoj prirodan izgled te samo oblikujte valove uz pomoć npr. spreja sa slanom vodom za trendi surferski stil. Ovo je stil koji je mladenački i šarmantan te pristaje svima.

Asimetričan bob

Vratio se asimetrični bob sa stanjenim vrhovima i duljim pramenovima prema licu. Ako ste ljubiteljica boba i niste spremni na drastične rezove, ovo je idealno rješenje za vas.

Kraći bob

Ništa nije više chic od boba ošišanog do brade! Ovaj bezvremenski rez savršeno oblikuje svako lice i izgleda nevjerojatno elegantno ako npr. podijelite kosu ravno po sredini ili je nosite zavodljivo prebačenu s jedne strane.

Slojevito šišanje

Nakon dominacije ravno ošišanih frizura vratile su se i slojevite varijante koje uvijek daju posebnu notu svakoj kosi. Riječ je o laskavom rezu oko kojeg nema puno posla, što je savršena opcija za ljetne vrućine. Ovaj stil savršeno funkcionira na bilo kojoj duljini: bitno je da je kosa ošišana skladno njezinoj strukturi i gustoći da bi se što jednostavnije oblikovala.

Stanjeni pramenovi oko lica

Ne brinite, duga kosa uvijek je u trendu bez obzira na aktualne trendove, a ljeto nije nikakav razlog da se odreknete duljine. Zatražite od frizera da vas ošiša tako da oko lica napravi stanjene pramenove, što će vašoj frizuri dati posve novu dimenziju, baš kako to nosi npr. Sofia Vergara, čiji je zaštitni znak već godinama baš duga kosa.

Duge šiške

Šiške na tragu onih u stilu zavjese uvijek izgledaju sjajno i dobrodošlo su osvježenje svakoj frizuri, a nisu teške za održavanje ni tijekom ljeta. No ako vam u jednom trenutku zasmetaju zbog vrućina, postoji rješenje: samo ih sklonite s lica uz pomoć ukosnica ili rajfa. Kad vam dosade, pustite ih da izrastu, a super je stvar da i tad izgledaju vrlo chic, baš onako kako to nose Francuskinje.