BRUDETIJADA

Svi u Cres na brudet!

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 04.06.2010 12:39
  • Objavljeno 04.06.2010 u 11:23
cres

cres

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić

S ciljem očuvanja otočkih vrijednosti i resursa te promocije otoka na jedan novi način, Udruga Cres Insula – activa pokrenula je projekt pod nazivom Brudetijada, koji će se održati u subotu, 5. lipnja, na glavnom trgu u gradu Cresu. Budući da je Brudetijada zamišljena kao projekt koji Cres poklanja Cresu, svi će posjetitelji u večernjim satima moći uživati u dobro pripremljenim brudetima, koje će za njih skuhati šest različitih creskih timova
Karmen Mrkić

Karmen Mrkić

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić

Natjecanju u kuhanju brudeta prethodi Sjevernojadranski kup u podvodnom ribolovu, kojem je ove godine domaćin Sportsko ribolovno društvo Parangal iz Cresa. Dobra suradnja ovog, najstarijeg sportskog kluba na otoku, i Cres Insule – active, udruge mladih ljudi iz različitih interesnih skupina na polju sporta, ekologije i zdravog načina života, rezultirala je obogaćivanjem predsezonske ponude ljeta u Cresu.

Nakon vaganja ulovljene ribe, oko 16.30 sati, startat će međuekipno natjecanje u čišćenju ribe na Pišarijoli. Po završetku proglašenja i dodjele nagrada najboljim podvodnim ribolovcima iz sjevernojadranskih udruga, kreće Brudetijada - veliko natjecanje u kuhanju brudeta. Dva sata brudet će kuhati šest timova: Ekipa Štala – creski ribari, Grad Cres, klapa Teha, Lovačko društvo Orebica, Nogometni klub Cres te Sportsko ribolovno društvo Parangal, nakon čega slijedi ocjenjivanje i podjela brudeta pučanstvu, oko 20.30 sati, a zatim i proglašenje najboljeg te dodjela priznanja natjecateljima.

Iza organizacije ovog, naočigled običnog natjecanja, stoji cijela vojska volontera iz raznih otočkih udruga, koje su spremno uskočile u pomoć u realizaciji projekta. Održava se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Cresa, a sponzori su Sportsko ribolovno društvo Parangal, restoran Riva i Nono Frane, ugostiteljski obrt Burin te poduzeće Cresanka d.d. Cres.

Za dobru zabavu pobrinut će se dobro uigrani DJ dr. FreakJay, muška klapa Burin i ženska klapa Teha, te dva creska benda, Šjor Bepo i Štarguji, a tijekom vikenda održat će se i Primorska regata Cres.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi