NE MORA BITI DOSADNA

Svi su ludi za bež bojom, a mi smo pronašli najbolje komade u nijansama koje svima pristaju

03.03.2019 u 07:57

Bionic
Reading

Iako slovi za najdosadniju u bogatom spektru, bež boja u proljetnoj sezoni postat će itekako tražena

Trend nošenja bež boje od glave do pete itekako je zavladao ulicama svjetskih metropola, o čemu svjedoče i brojne fotografije nekih od najutjecajnijih street style zvijezda okupljenih na tjednima mode.

U modi su razne kombinacije bež boje, od prljavobijele do karamele, a dobrodošli su i smeđi detalji poput remena, torbe, cipela ili kaputa. Ako u nešto trebate investirati ove sezone, onda su to bež odijela, suknje, veste, čizme, haljine i baloneri koji su posljednjih tjedana preplavili ulice.

  • +68
Bež odjevni komadi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bež baloner kao bezvremenski klasik i čest izbor u prijelaznim razdobljima godinama intrigira modnu industriju predstavljajući, poput male crne haljine ili bijele košulje, ključan komad u ormaru.

  • +4
Baloneri na modnim pistama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prije svega, baloneri su napravljeni u praktične svrhe, a ime su dobili po ogrtačima britanskih i francuskih vojnika koji su se u njima borili u rovovima tijekom Prvog svjetskog rata. Njihova dugogodišnja popularnost i kultni status najviše se mogu zahvaliti britanskoj modnoj kući Burberry i njezinu osnivaču Thomasu koji je davne 1879. godine patentirao pamučni materijal gabarden, izrađen od vodootpornog konca koji se koristi pri nastajanju prepoznatljivih Burberryjevih balonera.