JESTE LI IH UOČILI?

Svi luduju za modom iz 'Nasljeđa', a ovaj brend fantastičnih torbi gotovo je prošao ispod radara

01.05.2023 u 19:46

Bionic
Reading

Hit serije postale su žarišta modnih trendova i inspiracija. Još prošle godine 'Anatomija jednog skandala' pokrenula je lavinu trenda prikrivenog luksuza, a nove popularne serije samo su ga nastavile. Sada 'Nasljeđe' diktira trendove i otkriva torbu - tako dobru da će biti dugo nosiva

Nova sezona 'Nasljeđa' pokrenula je brojne rasprave o modi, ali i lavinu trendova. Hit HBO-ova serija - koja istražuje dinamiku između ostarjelog medijskog mogula Logana Roya, njegove djece i poslovnih partnera – u četvrtoj sezoni se u potpunosti oslanja na duh prikrivenog bogatstva.

Svi likovi u seriji odjeveni su u minimalističku, prigušenu i nenametljivu odjeću koja prenosi ideju bogatstva, a da to ne 'vrišti' sa svakog njezinog šava. U premijeri sezone čak je prikazana čitava scena u kojoj se Tom Wambsgans okomljuje na rođaka Grega zbog torbe koju je njegova pratilja odabrala za Loganovu rođendansku proslavu - veliku kariranu Burberryjevu torbu, koju on naziva 'smiješno prostranom'. Likovi iz serije, pogotovo Shiv, naklonjeni su diskretnijoj garderobi, bez logotipa i printova. A tu je brend torbi od kojeg se ne odvajaju - Métier.

Métierove torbe, koje je dizajnirala suosnivačica i kreativna direktorica Melisse Morris, lansirane su 2017. s fokusom na stilove namijenjene putovanjima. A takav dizajn kao stvoren je da privuče pažnju onih koji putuju privatnim avionom. Kad je pokrenula liniju, Morris je željela dizajnirati torbe koje su funkcionalne, ali daju osjećaj elegancije i uglađenosti.

'Stvorila sam Métier jednostavno zato što nisam mogla pronaći na tržištu ono što sam tražila', kaže ona za Vogue. 'U današnjem svijetu naši su životi mnogo užurbaniji i dinamičniji - svi tražimo torbu koja može praktično držati korak s time bez ugrožavanja bezvremenske elegancije i da je luksuzne izrade.' Danas neki od najprodavanijih stilova brenda uključuju torbe Incognito i Perriand.

Stilom vrlo sličan popularnom The Rowu, ovaj brend ovladao je stilski dotjeranim, a opet nenametljivim torbama. Métierovi stilovi dolaze uglavnom bez ukrasa, sa sićušnim logotipom koji bi vam vrlo lako mogao promaknuti ako samo trepnete. Čak je i Kate Middleton obožavateljica ovog brenda.

  • +6
Métierove torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Nije dugo trebalo da elegantni dizajni brenda privuku pažnju kostimografskog tima 'Nasljeđa'. Torbe su se pojavile nekoliko puta u trećoj sezoni, uključujući scenu u kojoj Logan izlazi iz privatnog zrakoplova, a njegov tjelohranitelj Colina nosi Métierovu torbu. Ove sezone vješto i uvježbano modno oko u trećoj i petoj epizodi uočit će Franka, Gerri i Karolinu koji nose Métierove najpopularnije modele Incognito i Perriand.

Torbe nisu jeftine. S cijenom od otprilike tisuću dolara i više, one svakako predstavljaju investicijski komad pa se čini itekako prikladnim to da ih u svojim ormarima posjeduje milijarderska obitelj Roy. 'Uvijek kažem da je Métier dizajniran za ljude koji imaju puno toga reći, a ništa dokazati', kaže Morris o svojoj klijenteli. 'Oni ne žele velike logotipe – dovoljno im je da torbe govore same za sebe.'

Premda gledanje svojih torbi u seriji sama dizajnerica opisuje pomalo 'nadrealnim', slaže se s mišljenjem da se Métierovi stilovi savršeno uklapaju u priču. 'Ti su likovi tako ikonični da se moram uštipnuti svaki put kad vidim svoje komade na ekranu', kaže Morris, čije su se torbe također pojavljivale u drugim HBO-ovim serijama, poput 'Sloma'. 'Nisam mogla vjerovati kad sam vidjela da se moje torbe pojavljuju u 'Slomu' – nisam imala pojma! To je malo promijenilo igru za nas kao brend. Nikada neću zaboraviti taj trenutak', kaže.

Dok njezine torbe doživljavaju 'svoj' trenutak u 'Nasljeđu', Morris primjećuje da je cjelokupna moda krenula prema pojednostavljenom, minimalističkom smjeru – a ona ne može više biti oduševljena time, jer je njezin brend oduvijek bio takav. 'Mislim da to što je fokus na bezvremenosti i kvaliteti, a ne na velikim logotipima, doista pozitivna stvar za svijet dizajna. To je nešto za što sam se uvijek zalagala i u što sam snažno vjerovala', kaže.

A što je s jednom od najspominjanijih scena iz 'Nasljeđa' ove sezone, onom koja je ciljala na Burberryjevu maksimalističku kariranu torbu? Morris smatra to pomalo smiješnim, ali...

'Mislim da je problem za Toma bio u tome što je torba bila 'smiješno prostrana' za vrstu zabave na kojoj je bila nošena, i ne protivim se tome', kaže Morris.

No i za to ima as u rukavu. ‘Zato naše veće torbe imaju manju torbu koja se može otkopčati iznutra i nositi kao torbica na ramenu ili kao clutch - jednostavno stavite svoju prostraniju torbu u karirani kaput i svaki promašaj je elegantno izbjegnut!'

  • +2
Modni komadi po uzoru na seriju 'Nasljeđe' Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije