JESENSKI ADUT

Svi ih žele: Kultni džemperi princeze Diane opet se mogu kupiti

15.10.2020 u 09:06

Bionic
Reading

Svojim stilom odijevanja britanska princeza Diana ostavila je neizbrisiv trag na modnoj sceni, a njezina brojna izdanja i danas predstavljaju velik izvor modne inspiracije, kako damama diljem svijeta, tako i brojnim modnim brendovima

Poput brojnih dama, nikad prežaljena britanska princeza u zimskim mjesecima 80-ih godina obožavala je nositi tople džempere zanimljivih uzoraka, a zahvaljujući njujorškom brendu Rowing Blazers, u svoj ormar sada možete pospremiti dva najpamtljivija modela iz bogate kolekcije Lady Di.

Dvadeset i tri godine nakon smrti njezino se ime i dalje spominje u kontekstu najbolje odjevenih dama na svijetu, a svojim odjevnim kombinacijama majka prinčeva Williama i Harryja bila je daleko ispred svoga vremena. Njezina ležerna i pomalo sportska izdanja danas predstavljaju glavnu inspiraciju modnim ovisnicama, a njezin utjecaj ne mogu ignorirati ni brendovi, kao što je slučaj s njujorškim Rowing Blazers.

U svojoj prvoj ženskoj kolekciji brend je predstavio dva modela džempera u kakvima se 80-ih godina mogla vidjeti britanska princeza Diana. Kako ističu njezini tvorci, njihovim lansiranjem odlučili su odati počast svojoj 'omiljenoj modnoj ikoni tog doba, koja se isticala kombiniranjem stilova i zamagljivanjem granica između ženske i muške odjeće'.

Osnivači brenda Rowing Blazers tako su u svojoj novoj kolekciji predstavili ružičasti model džempera s natpisom 'I'm a luxury', koji je princeza od Walesa 80-ih nosila tijekom fotografiranja sa svojom djecom, te poznati pulover s uzorkom ovca, koji je nosila na polo utakmici 1981. godine.

Modeli se u prodaji nalaze po cijeni nešto manjoj od 2400 kuna te se vjeruje kako će doživjeti veliki komercijalni uspjeh u narednim tjednima.