I TO SMO DOČEKALI

Gotovo da se ne vidi razlika: Pogledajte kako izgleda replika glamurozne vjenčanice princeze Diane u Netflixovoj seriji

05.10.2020 u 15:14

Bionic
Reading

Nakon tri duge sezone, pa pauze zbog koronavirusa, gledatelji će sredinom studenog napokon uživati u novoj sezoni serije 'The Crown' jer stižu nam nastavci u kojima se prikazuje omiljena princeza Diana i njezin ulazak u kraljevsku obitelj kao i duga borba sa zdravstvenim i ljubavnim problemima

Osim što će kroz svoje viđenje producent Peter Morgan ispričati četvrti nastavak serije 'The Crown' koji bi trebao prikazivati razdoblje sada već odraslog princa Charlesa koji započinje svoju ljubavnu priču s vrlo mladom princezom Dianom, nova će nam sezona donijeti dašak svježine kojem se raduju brojni svjetski gledatelji. Nakon prikaza daleke povijesti i predaka kraljice Elizabete II., na red je došlo nešto bliže razdoblje britanske kraljevske obitelji u čijem će centru pažnje, očekivano, biti Lady Di.

Nikad prežaljenu princezu igra glumica Emma Corrin, a uz brojne fotografije koje se isplivale sa seta serije, a na kojima je jasno da odjel kostimografije vrlo dobro radi svoj posao, sada smo dobili uvid u famoznu vjenčanu haljinu princeze Diane.

Kada se 29. srpnja 1981. udavala za prijestolonasljednika Charlesa, Diana je zablistala u spektakularnoj i jednoj od najpoznatijih vjenčanica u povijesti koja je dizajnom pratila modu 80-ih. Bajkovitu vjenčanicu s puf rukavima i detaljima čipke, izrađenu od svilenog tafta, dizajnirali su David i Elizabeth Emanuel, mladi par koji je izabran s ciljem podrške britanske modne industrije. U vjenčanicu je ušiveno preko 10 tisuća bisera koji su navodno koštali 776.000 kuna. Možda najupečatljiviji dio stajlinga bio je sedam i pol metara dugački veo koji je ušao u povijest kao najduži veo koji je nošen na ijednom kraljevskom vjenčanju.

Zadatak rekreirati haljinu iz snova pokojne princeze Diane, za potrebe serije sada je spao na kostimografkinju i dizajnericu Amy Roberts.

Uvid u dio njezina rada produkcija serije objavila je na svojim službenim Instagram stranicama, kada su prikazali glumicu Corrin u vjenčanici izrađenoj isključivo za potrebe snimanja serije.

‘ Emmyem nagrađena kostimografkinja Amy Roberts željela je uhvatiti isti duh i stil originalnog dizajna Davida i Elizabeth Emanuel, bez stvaranja replike za Emmu Corrin’, stoji u opisu objave.

‘Originalni dizajneri, dali su nam uzorke, a zatim je napravljena za mene', prisjetila se Corrin procesa ponovnog stvaranja haljine u rujanskom izdanju britanskog Voguea.

‘Snimali smo scenu kad je prvi put vidite u vjenčanici - mislim da je to bila Lancaster House u Londonu - i imala sam tim od 10-ak ljudi koji su mi pomogli da je stavim na sebe, jer je velika i teška. Kada sam izašla pred njih u haljini, svi su zanijemili. Haljina je totalno princeza Diana u punom smislu te riječi', rekla je.

  • +3
Emma Corrin na snimanju serije 'The Crown' Izvor: Profimedia / Autor: Bob Grey / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia