DO VRHUNCA NA 10 NAČINA

Sve što biste htjeli znati o ženskom orgazmu

20.11.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Potraga za svetim gralom seksa ni u kom slučaju ne bi smjela završiti neuspješno. Vrhunac kakav viđamo u filmovima tijekom seksualnog odnosa s partnerom ne doživi barem jedna od deset žena, a stručnjaci kažu da postoji onoliko orgazama koliko i žena

Veliko Durexovo istraživanje pokazalo je da orgazam nije samo vrhunac seksualnog užitka, već je rezultat i unutarnjeg zadovoljstva. Ako imate više orgazama, općenito ćete se bolje osjećati. Bit ćete emocionalno zadovoljniji i psihički zdraviji.

Učestalost ženskog orgazma uvelike ovisi o materijalnom stanju njezina partnera
, rekao je dr. Thomas Pollet, psiholog sa Sveučilišta Newcastle koji se bavio ovom zanimljivom temom. Iako to njegovo kontroverzno objašnjenje žene opisuje kao materijalistice, znanstvenici smatraju da se uklapa u širu sliku evolucijske psihologije koja dokazuje da su muškarci i žene genetski predodređeni da se međusobno iskorištavaju u namjeri da produlje vrstu najboljim mogućim izborom.

Žena u stanju orgazma provede tek jedan sat i 24 sekunde svog života

Kao najveće glumice kad su orgazmi u pitanju pokazale su se atraktivnije pripadnice slabijeg spola te žene nižega rasta. Zanimljivi podaci dobiveni su istraživanjem provedenim na 30.000 žena iz Velike Britanije. Svaka treća ispitanica priznala je da partneru vrlo često priušti lažni orgazam, a zanimljivo je da je 'gluma' bila u većem postotku zastupljena kod žena nižih od 165 centimetara. Neovisno o visini, sve atraktivnije pripadnice ljepšega spola, priznale su da su sklone glumi u krevetu.

Njemački seksolog Rolf Degen izračunao je da žena u stanju orgazma provede tek jedan sat i 24 sekunde svog života, dok muškarci u vrhuncu uživaju znatno dulje – devet sati i 18 sekundi. Osim toga, žene koje redovito postižu orgazam smiju se i smješkaju dva i pol puta više od onih kojima to ne uspijeva, tvrde francuski znanstvenici. Žene koje redovito doživljavaju orgazme imaju manju razinu tjeskobe, bolje spavaju i zbog nekog razloga imaju širi vokabular.

Oko 17 posto žena može doživljavati višestruke orgazme u trajanju od 20 do 30 sekundi

Žene koje imaju normalniji stav prema svojim spolnim organima ujedno su i opuštenije i osjećaju se puno bolje u vlastitoj koži. Upravo se zbog toga samosvjesnije žene lakše prepuštaju u seksualnom odnosu i lakše postižu orgazam, dokazali su nedavno američki znanstvenici.

Istraživanja su pokazala da 28 posto žena rijetko ili nikad ne doživljava orgazam, pa se mnoge odluče odglumiti ga. No pravi orgazam neće samo poboljšati seksualni život, već, prema tvrdnjama učiteljice za orgazme, dobar orgazam također poboljšava zdravlje i koncentraciju i pomaže ženama da budu uspješnije na poslu.

'Nakon doživljenog orgazma osjećat ćete se vitalnije, zdravije i prepuno energije', kaže Lisa Turner i tvrdi da postoje četiri vrste orgazma, vaginalni, klitoralni, višestruki i orgazam cijelog tijela. No neki se ne slažu s tom podjelom i uvjereni su da postoji barem deset vrsta orgazama, dok drugi misle da ima onoliko vrsta orgazama koliko i žena. Drugim riječima, svaki je poseban. Provjerite zašto!

Vaginalni orgazam ne doživljavaju uvijek i baš sve žene, ali se o njemu najviše priča pa se pogrešno vjeruje da ga je najlakše doživjeti. Potaknut je živcima koji se nalaze u predjelu zdjelice. Kod ovog orgazma vaginalni otvor postaje opušten, a maternica se spušta u vaginu i tada nastaje duboki orgazam koji se osjeća u cijelom tijelu.

Više od 70 posto žena doživljava orgazam stimulacijom klitorisa
Klitoralni orgazam najčešći je i najjači klimaks, jer klitoris ima preko 8.000 živčanih završetaka, dvostruko više nego penis. Zbog toga većina žena na ovaj način najlakše doživljava snažan orgazam i intenzivno seksualno zadovoljstvo. Druga najveća koncentracija živčanih završetaka na našem tijelu nalazi se u – anusu, a njegovim podraživanjem odlazi do analnog orgazma.

Mjesto prilično nemaštovita naziva G-točka nalazi se pet centimetara unutar prednjeg vaginalnog zida i veličine je lješnjaka, a ona je nešto poput unutarnjeg klitorisa. Njezinim stimuliranjem doživljava se dubok i snažan orgazam koji u nekim situacijama proizvodi i male količine ejakulacijske tekućine. No loša vijest je ta da famoznu G-točku, tvrde talijanski znanstvenici, ima tek četvrtina žena.

Osim, G-točke postoji i U-točka, koja se nalazi se točno na mjestu gdje urin izlazi iz tijela, ispod klitorisa, a iznad vaginalnog otvora. U točka je s triju strana okružena klitorisom, klitoralnom žlijezdom i vaginalnim otvorom, što znači da se radi o vrlo vrućem orgazmičkom mjestu.

Snažni produljeni orgazam zapravo je klitoralni orgazam koji može trajati neograničeno dugo. Zapravo se radi o puno zezanja, maženja i različitog podraživanja u zadnjoj sekundi. Sve je dopušteno, osim dovesti se do trenutka kad ćete zaista doživjeti vrhunac, a što je najljepše, intenzitet i dužinu orgazma diktirate vi.

Do spojenog orgazma dolazi se istodobnim stimuliranjem dvaju područja. Budući da vaginu i klitoris kontroliraju različiti živčani sustavi, orgazam koji započne u klitorisu dobiva na intenzitetu ako se kombinira s vaginalnom stimulacijom i obrnuto. Rezultat je očekivano - eksplozivan!

Ponekad žene mogu doći do vrhunca i bez fizičkog dodira. Radi se, naravno, o psihičkom orgazmu, koji zahtijeva samo malo opuštenosti i bujne mašte ili neke erotske literature. 

Orgazam možete doživjeti senzualnim dodirivanjem bradavica, a mnoge žene kažu da su osjetile direktnu vezu između svojih grudi i klitorisa. Važno je ne žuriti se, već se opustiti, ograničiti dodire isključivo na grudi… i ne biste trebali požaliti.

Zonski orgazam
je vrlo individualan tip orgazma. Nekim ljudima je dovoljno dodirnuti unutarnju stranu bedara, nježno jezikom dodirivati vrat, pa da ga dožive. Da biste to uspjeli, morate najprije dobro istražiti svoje tijelo kako biste otkrili sve erogene zone.

Da ipak nije sve u orgazmu, dpokazalo je nedavno objavljeno opsežno istraživanje koje je pokazalo da ljudima treba samo ono što čini njihove snove: biti prisutan, usklađen, intiman i nesputan. Ljudi koji su sudjelovali u istraživanju mahom su opovrgnuli uvriježena stajališta i naveli da im za dobar seks nije toliko bitan orgazam, pa čak ni fizička privlačnost ni kemija koliko bliskost.