OSVAJAJU IZGLEDOM

Sve samo ne obične: Neodoljive verzije japanki mame s polica trgovina i veliki su trend sezone

16.07.2022 u 13:37

Bionic
Reading

Klasične japanke kakve poznajemo možda se ne smatraju pretjerano modnom obućom, no njihove elegantnije verzije, poput sestrinskog modela s visokom potpeticom, uspjele su postati veliki modni trend

Trendovi na modnoj sceni dolaze i odlaze, a posljednjih sezona sve se vrti oko komada kakvi su vrhunac popularnosti doživjeli 90-ih godina i početkom milenija. Među njima nalaze se i japanke, no ne i njihove bilo kakve verzije.

Nova popularnost japanki dobila je značajniji zamah prošle godine. Jednobojni primjerci s minijaturnom petom kitten tako su postali omiljenim odabirom ljubiteljica modnog minimalizma, a danas glavnu riječ uvjerljivo vode verzije s debelim potplatom u duhu 90-ih, kako na policama trgovina, tako u stajlinzima brojnih ljubiteljica mode.

  • +17
Japanke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Daleko od tipičnih verzija od gume, osvježene verzije japanki s retro prizvukom karakterizira povišen izgled zahvaljujući dizajnu u znaku luksuznijih materijala, ali i detalja.

Trijumfalan povratak ušminkanih verzija japanki svojim aktualnim kolekcijama dali su naslutiti brojni dizajnerski brendovi, ali i to da je riječ o svestranoj obući koja će se lako prilagoditi različitim odjevnim komadima i prilikama.