novi-sTAri trend

Japanke koje smo donedavno prezirali sad su hit sezone, a ovo su najpoželjniji modeli

31.05.2022 u 17:34

Bionic
Reading

Trendovi na modnoj sceni dolaze i odlaze, a posljednjih sezona sve se vrti oko komada kakvi su vrhunac popularnosti doživjeli 90-ih godina i početkom milenija. Među njima nalaze se i japanke, no ne i njihove bilo kakve verzije

Nova popularnost japanki dobila je značajniji zamah prošle godine. Jednobojni primjerci s minijaturnom petom kitten tako su postali omiljenim odabirom ljubiteljica modnog minimalizma, a danas glavnu riječ vode verzije s debelim potplatom u duhu 90-ih.

Daleko od tipičnih verzija od gume, nove modele japanki karakterizira povišen izgled zahvaljujući dizajnu u znaku luksuznijih materijala, ali i detalja.

  • +6
Japanke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Trijumfalan povratak ušminkanih verzija japanki svojim aktualnim kolekcijama dali su naslutiti brojni dizajnerski brendovi, ali i to da je riječ o svestranoj obući koja će se lako prilagoditi različitim odjevnim kombinacijama i prilikama.

Modna kuća Chloe predstavila je japanke s neodoljivim modelima maksi haljina u duhu boho stila odijevanja. S druge strane luksuzni talijanski brend Tod’s dokazao je da će podjednako dobro pristajati uz minijaturne haljine, a brend Coperni predstavio ih u kombinaciji s mini suknjama Y2K estetike.

Naravno, japanke se izvrsno prilagođavaju različitim modelima hlača, trapericama, kargo hlačama ili bermudama, kako je demonstrirao brend MSGM.