KRALJIČIN SPROVOD

Sve kraljičine snahe: Ujedinjene u tuzi, dostojanstveno su joj odale posljednju počast

20.09.2022 u 10:41

Bionic
Reading

Kraljica Elizabeta II jučer je uz najveće počasti, kako i dolikuje omiljenoj britanskoj monarhinji koja je vladala Ujedinjenim Kraljevstvom čak 70 godina, sahranjena u Londonu, a ova je tužna prigoda ponovno okupila i ženske članove kraljevske obitelji

S vidljivom tugom na licima, grofica Sophie od Wessexa, 'odbjegla' vojvotkinja Meghan, princeza od Walesa Kate Middleton i kraljica supruga (queen consort) Camilla, supruga novoga kralja Charlesa III, s preslatkom djecom Kate i princa Williama, Georgeom i Charlotte, dostojanstveno su ispratile kraljicu Elizabetu II na njezin posljednji put.

Iako odnosi između njih u prošlosti nisu bili bez trzavica, kraljičine su dame ovoga puta svoje nesuglasice ostavile sa strane i bile ujedinjene.

  • +13
Kraljičine snahe Izvor: Profimedia / Autor: Adam Gerrard/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kraljica supruga, kako glasi nova titula 73-godišnje Camille, bila je dostojanstvena u boli dok je omiljena kraljičina snaha Sophie od Wessexa, koju s njom vezuje blisko dugogodišnje prijateljstvo, nije skrivala suze.

Kate Middleton stajala je rame uz rame s Camillom, kao i njezina šogorica Meghan Markle, koja je također rukom u rukavici brisala suze.

  • +3
Princ George i princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Omiljena buduća kraljica nakon što njezin suprug, princ William, zasjedne na engleski tron, borila se sa suzama i oči su joj zasuzile u jednom trenutku.

Usprkos svemu što je izašlo u javnost te nakon eksplozivnog intervjua koji su princ Harry i Meghan Markle dali Oprah Winfrey, čini se da su barem za ovu prigodu stare nesuglasice zaboravljene između članova kraljevske obitelji.

  • +26
Princ George i princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veličanstvena ceremonija, na kojoj je bilo više od 2000 visokih uzvanika, uključujući premijere, predsjednike i brojne kraljevske obitelji, privukla je veliku medijsku pozornost, a mnogi su ovaj događaj nazvali sprovodom stoljeća.

Kao i uvijek, najveću je pozornost izazvala Kate Middleton sa svojom djecom, također odjevenom onako kako nalaže strogi dress code. Princ George bio je u tamnoplavom odijelu dok je neodoljiva princeza Charlotte nosila šešir i crnu odjevnu kombinaciju, baš poput starijih članica kraljevske obitelji.

Kate, koja je nakon kraljičine smrti ponijela titulu princeze od Walesa, za ovaj povijesni trenutak odlučila se za crni kaput-haljinu, model A-kroja koji savršeno naglašava struk te se u naborima širi prema dolje. Riječ je o omiljenom modelu haljine kakve princezi od Walesa fantastično pristaju, a elegantni look upotpunila je crnim šeširom s mrežastim velom.