NEVIĐENA RASKOŠ

Sve je spremno za vjenčanje Berniejeve mezimice

27.08.2011 u 09:11

Bionic
Reading

Sve je spremno za najekstravagantnije vjenčanje stoljeća, ono Petre Ecclestone i njezina zaručnika Jamesa Stunta, koji će uploviti u bračnu luku u dvorcu Orsini Odescalchi u Braccianu, malom talijanskom mjestu poznatom po velikom vulkanskom jezeru, tridesetak kilometara od Rima

U tom su se dvorcu vjenčali i Tom Cruise i Katie Holmes te Martin Scorsese i Isabelle Rosselini i već je deset dana zatvoren za turiste, što se, kažu starosjedioci Bracciana, nikad dosad nije dogodilo, a to će gospodina Ecclestonea stajati najviše od svega.

Dopremljeni su sanduci najskupljeg šampanjca Cristal, najfinija vina, metri i metri lanenih stolnjaka, dok su restorani u mjestu osmislili posebne jelovnike za imućne goste osjetljiva nepca.

Zahtjevi 23-godišnje mladenke, mezimice šefa Formule 1 Bernieja Ecclestonea, ne mogu se mjeriti ni s mušicama najrastrošnije francuske kraljice Marije Antoanete, kažu ljudi u organizaciji, piše Večernji list.

Svadba koja će potrajati tri dana i na koju helikopterima stiže tristotinjak gostiju (najavljene su i Paris Hilton i princeze Beatrice i Eugenie) počela je večerom koju je pripremila Petra samo za prijatelje u oružarnici dvorca. Tata Bernie je za organizaciju raskošnog slavlja od 1,3 milijuna funti angažirao agenciju Bentley’s Entertainments. Na vjenčanju je pristao zasvirati i Eric Clapton, inače velik prijatelj šefa Formule 1, ali otpjevat će samo jednu pjesmu za prvi ples mladenaca, za što će dobiti 240 tisuća funti, dok će bend Black Eyed Peas, koji će zabavljati svitu dan nakon vjenčanja, zaraditi tri puta više, 750 tisuća funti. Najam dvorca Bernieja će stajati 310 tisuća funti, a vatromet kojim će biti pozdravljeni Petra i James 40 tisuća funti. No mnogi vjeruju da se tim iznosima trebaju dodati još mnogi koje britanski mediji zasad nisu uspjeli doznati.

'Petra je Berniejeva miljenica i on čini sve da bi ona bila sretna. Želi joj prirediti vjenčanje na kojem će joj svi zavidjeti', objasnio je jedan prijatelj obitelji Ecclestone. Zbog Petre su Slavica i Bernie privremeno zakopali ratnu sjekiru, piše Večernji list.

Sudeći prema najavljenom, riječ je o vjenčanju o kojem će se još dugo pričati.