JEFTINE I UČINKOVITE

Svakako isprobajte: Prirodne maske od sastojaka koje svi imamo u kućanstvu čine čuda za kosu

10.11.2021 u 13:11

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima kojima fanatično skupljaju proizvode za njegu kose, a nikad nisu posve zadovoljni rezultatom, vrijeme je da pokušate s maskama iz kućne radinosti

'Uradi sama', odnosno 'DIY' preparati svoj su procvat doživjeli tijekom prvog prošlogodišnjeg lockdowna zbog pandemije, kad su frizerski i kozmetički saloni bili zatvoreni, pa su mnoge djevojke i žene pribjegle tradicionalnim načinima njege koji uključuju maslinovo ulje, med, jabučni ocat...

Svi su bili ugodno iznenađeni efektom receptura za njegu kose ili kože na način na koji su to radile naše bake.

Većinu sastojaka imamo u domu, pa ako želite svojoj kosi pružiti dodatnu njegu da bi bila blistava i lijepa, evo nekoliko odličnih, isprobanih home made maski.

Maska od banane i meda

Sastojci:

dvije zrele banane

žlica meda

jaje

2 žlice maslinovog ulja

  • +2
Duga i njegovana kosa zaštitni je znak lijepe Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: @TheHapaBlonde / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Priprema:

Žlicom sastružite unutarnji dio kore banane i dodajte med, jaje i ulje. Sve sjedinite u blenderu i kratko zagrijte na kipućoj vodi. Smjesu pažljivo procijedite kroz gustu gazu i ravnomjerno nanesite na počešljanu kosu od tjemena do vrhova. Omotajte je vlažnim ručnikom ili je prekrijte kapom za tuširanje (može i najlonskom vrećicom) kako se ne bi osušila. Masku držite na kosi 20 minuta, a potom dva puta operite šamponom i vodom. Savjet: ukoliko vam se kosa pretjerano masti, izbacite maslinovo ulje.

Maska od jogurta

Možda ne znate, ali mliječni proizvodi čine čuda za kosu. Maska od jogurta (možete koristiti i kiselo vrhnje) odlično je rješenje za sve tipove, a proteini u jogurtu iznimno su korisni za kovrčavu kosu.

Sastojci:

pola šalice jogurta

Umasirajte pola šalice jogurta u vlažnu kosu i ostavite da djeluje u trajanju od oko 20 minuta. Zatim dobro isperite toplom vodom, zatim hladnom vodom za veći sjaj, a nakon toga šamponom operite kosu kao i inače. Bit ćete iznenađeni izgledom kose - bit će meka i sjajna.

Maska od avokada

Želite li kosi vratiti sjaj, posebno u ovim zimskim mjesecima, kada se i ona isušuje, upotrijebite avokado.

Sastojci:

pola velikog avokada

dva bjelanjka

Priprema:

Narežite avokado na manje komade pa izmiksajte s dva bjelanjka. Stavite na kosu od korijena do vrhova i držite 15 minuta prije ispiranja pa operite kao što i inače radite.