LJUBAV U PERUU

Susan Sarandon s dečkićem otvorila Machu Picchu

04.04.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Machu Picchu od petka je ponovno otvoren posjetiteljima nakon što je krajem siječnja zatvoren zbog obilnih kiša i odrona tla, a čast da ga otvori pripala je Susan Sarandon koja je proglašena 'kćerkom Machu Picchua', svojevrsnom počasnom građankom toga drevnog grada

Susan Sarandon (63) u Machu Picchu stigla je u pratnji duplo mlađeg dečka Jonathana Bricklina (31) zbog kojeg je prije tri mjeseca ostavila svog nevjenčanog suprugaTima Robbinsa (51). 

'Izgubljeni grad Inka' nazvala je 'prekrasnim' i 'impresivnim' te je pozvala ostale holivudske zvijezde da posjete to mjesto pod zaštitom UNESCO-a.

Jonathan Bricklin
Reuters
Susan s malim Inkama
Susan i Jonathan

Do najpoznatije turističke destinacije u Peruu, smještene na visini od 2.430 metara, može se stići samo vlakom ili pješice. Koncem siječnja, željeznička pruga kao i pješačke staze bile su teško oštećene u obilnim kišama i bilo je hitno evakuirano oko 4.000 posjetitelja.

Sam Machu Picchu, na sreću, nije oštećen, a pruga je u međuvremenu obnovljena. Posjetitelji sada automobilom ili autobusom stižu do Piscacuhha gdje se mogu ukrcati na vlak.

Na vrhuncu turističke sezone, grad Inka star 550 godina svakoga dana posjeti 2.500 ljudi.