TKO BI IM ODOLIO?

Super kolačići od čokolade i lješnjaka

27.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Lješnjaci i čokolada mnogima su savršena kombinacija u slasticama, a ovi ukusni kolačići jednostavni su za izradu

Za dobru zabavu u kuhinji koja će rezultirati super čokoladnim kolačićima idealan je baš ovaj recept s portala Taste.com. Recept je jednostavan, a kolačići prefini. Stoga je zgodan da ga radite s klincima i zabavite se u tmurno poslijepodne.

S čokoladom ne možete pogriješiti :)
Sastojci:

125 g maslaca na sobnoj temperaturi
115 g (3/4 šalice) običnog brašna
45 g (1/4 šalice) prosijanog šećera u prahu
2 žlice kukuruznog brašna
2 žlice kakao praha
2 žlice šećera u prahu
50 g kvalitetne tamne čokolade, sitno nasjeckane
50 g neslanog maslaca
3 žlice čokolada namaza od lješnjaka

Priprema:

Pećnicu je potrebno zagrijati na 160 Celzijevih stupnjeva, a na dva lima stavite papir za pečenje.

Električnim miješalicom miksajte 125 grama maslaca dok ne postane kremast pa dodajte prosijani šećer u prahu, brašno, kukuruzno brašno, kakao prah i izmiješajte kuhačom. Rukama oblikujte kuglice i postavite na pleh dovoljno razmaknute da se slijepe. Zatim umočite vilicu u kako i stisnite svaku kuglicu dok ne dobiju izgled polovica. To je potrebno zato što ćete svaku polovicu spajati kremom i na kraju dobiti male slatke kuglice.

Obje porcije možete peći odjednom 15 minuta, s time da im na pola zamijenite mjesta. Nakon pečenja tijesto se treba hladiti 30 minuta.

Za to vrijeme nasjeckanu čokoladu otopite na pari dok ne postane kremasta. Kad se ohladi tri minute dodajte 50 grama maslaca, namaz od čokolade i lješnjaka i dvije žlice šećera u prahu. Sve izmiješajte električnim miješalicom.
Nakon što se tijesto ohladile namažite jednu polovicu i gore nalijepite drugu, kao da slažete sendvič. Kolačiće po želji možete posipati šećerom u prahu ili kakaom pa čak i sitnim komadićima lješnjaka.