OLIVAL

Suha ulja u ritualima njege i ljepote

21.07.2016 u 12:23

Bionic
Reading

Izlaganje kože na suncu donosi sa sobom određene benefite kao što je lijep i preplanuo ten, stvaranje vitamina D, ali za sobom povlači i isušivanje kože koju je stoga potrebno kontinuirano njegovati i hidratizirati

Današnji trendovi u preparativnoj kozmetici stavljaju naglasak na uporabu suhih ulja koja imaju visoku učinkovitosti u obnovi hidrolipidne barijere kože što u konačnici rezultira njenim lijepim i njegovanim izgledom, pa nije ni čudno da su postala vrlo popularna.

Prednosti suhih ulja su što ne ostavljaju masni trag, brzo se upijaju, duže se zadržavaju na površini kože, teže se ispiru vodom i ne zatvaraju pore te ne stvaraju prištiće. Kod suhe kože ulje može biti i podloga za kremu, dok ih za masnu kožu treba koristiti u manjoj količini te su pogodna i kod takvih stanja jer djeluju regenerirajuće i umiruju kožu. Masnoj koži nedostaje elastičnosti, nešto je deblje strukture te joj njega finim uljem u maloj količini sigurno doprinosi u svakodnevnoj njezi. Svakako treba naglasiti i da su pri nanošenju potrebne manje količine nego kod ostalih vrsta preparata, a mogu se koristiti na svim dijelovima tijela na kojima koristimo i kreme, kao i za njegu kose.

Suha ulja u svom sastavu najčešće imaju visokovrijedna prirodna ulja koja kožu hidratiziraju i povećavaju njenu elastičnost, a ako preparat sadrži i visokovrijedno ulje smilja ima i prirodni učinak protiv starenja (anti-age). Čine ih kombinacije finih, brzoupijajućih prirodnih ulja u različitim omjerima u kojima prevladavaju esteri polinezasićenih masnih kiselina, prirodni tekući voskovi i trigliceridi.


'Da bi se postigao taj osjećaj nemasnog ili suhog ulja, upotrebljavaju se ulja koja se brže upijaju u kožu, na granici su voskova i ulja, kao što je npr. jojobino i makadamijino ulje. Stoga se u izradi formulacije najčešće odabire spektar najfinijih ulja koja sinergijski djeluju na elastičnost kože, hrane ju i štite uz željeni brzoupijajući efekt. Jednom riječju, to su lipidi, odnosno masnoća neophodna u njezi kože izvana', rekla je magistra farmacije Vlasta Pojatina.


Olival kao vodeći proizvođač prirodne kozmetike prepoznao je visoke vrijednosti suhih ulja kreiravši dvije linije preparata na bazi kombinacije čistih, prirodnih ulja: čarobna suha ulja i ulja za ubrzano tamnjenje. Plemenita ulja lješnjaka, jojobe, makadamije, ruže i badema s obiljem E vitamina pronalaze se u liniji Čarobnih suhih ulja koja sinergijski djeluju na elastičnost kože, hrane ju i štite. Nanose se laganom masažom ili utrljavanjem dok se ulje ne upije u kožu, a na kosu je dovoljno nanijeti samo kap ili dvije uz ravnomjerno utrljavanje po cijeloj njenoj duljini. Za dodatni dašak glamura na koži uz ugodan parfemski miris i čudesno ljeto predlažemo Olivalovo čarobno ulje sa zlatnim česticama koje, osim spektra finih ulja, sadrži i zlatne čestice za blistavu i zlatnu boju.