TONČI HULJIĆ:

'Stvorio sam svoj alter ego Tonija'

11.08.2014 u 19:53

Bionic
Reading

Dokumentarni film 'Tonetov život ili Bog, lavur, iće i piće' redatelja Marija Grabovca jednoglasnom je odlukom publike zauzeo prvo mjesto na 5. izdanju međunarodnog festivala glazbenog dokumentarnog filma Starigrad Paklenica

'Na Starigrad Paklenica Film Festivalu premijerno smo prikazali mjuzikl koji je u početku bio zamišljen kao dokumentarac, no nakon par mjeseci snimanja shvatili smo koliko će napora biti potrebno da se dođe do krajnje ideje. Vrlo je jednostavno, ljudi se za dokumentarac drugačije ponašaju ispred kamere i iza nje pa smo u jednom ključnom trenutku odlučili sve selektirati i uzeti samo najbolje od snimljenog.

Naposljetku, napravili smo djelo koje je publika nedvojbeno prepoznala, a uz to stvorio sam svoj alter ego Tonija, koji se pojavljuje kao glavni junak filma', kazao je skladatelj Tonči Huljić čiji će dokumentarac 20. kolovoza biti prikazan i u sklopu, sada već svjetski poznatog, Sarajevo Film Festivala.

Uz svjetsku premijeru dokumentarno-glazbenog filma 'Tonetov život ili Bog, lavur, iće i piće' Tonči Huljić, s Madre Badessom predstavio je svoj novi, drugi po redu album 'Panika' izvedbom uživo uz počasnog gosta Vlatka Stefanovskog.

U sam glazbeni projekt Tonči Huljić i Madre Badessa skladatelj sudjeluje i u humorističnoj kazališnoj predstavi koju je napisao Ivica Ivanišević. Također, udružio je snage i s Mirom Gavranom, hrvatskom najizvođenijem i najrespektabilnijem dramaturgom i piscem, navodi se u priopćenju COOT-a.