DIZAJNOM PROTIV KRZNA

Studenti iz Hrvatske dobili posebno priznanje

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Natječaj Design Against Fur svake je godine sve veći, a u njemu sudjeluju studenti iz više od 60 zemalja iz cijeloga svijeta

Više od sedam tisuća studenata iz cijeloga svijeta svake godine sudjeluje u ovom natječaju u dizajnu. Ove godine umjetničke radove ocjenjivao je žiri sastavljen od stručnjaka za modu, oglašavanje i dizajn čija je zadaća bila odabrati pobjednički rad koji prenosi poruku 'Nošenje krzna okrutno je i nepotrebno'.

Prijatelji životinja

Prijatelji životinja

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Prvonagrađeni rad (klikni na fotku za uvećanje)

'Ovi suosjećajni studenti koristili su se uspješno svojim dizajnerskim vještinama stvarajući kreativna, atraktivna umjetnička djela koja prenose poruku da je krzno okrutno, pokazavši time okrutnost međunarodne trgovine krznom, trgovine koja ubije više od 75 milijuna životinja godišnje', izjavio je John Grandy, viši potpredsjednik za zaštitu divljih životinja i staništa pri Humane Society iz SAD-a.

Pobjednici za europsku i međunarodnu regiju za 2009. su:

1. mjesto: Yoon Kyung Eom – Pratt Institute, New York, SAD
2. mjesto: J. Links Salas - Fashion Institute of Technology, New York, SAD
3. mjesto: Xavier Bertels - Media and Design Academie, Genk, Belgija
3. mjesto: Elizabeth Swain - James Madison University, Virginia, SAD

Pobjednici će primiti novčane nagrade i priznanja za svoje radove. Uz deset glavnih nagrada, suci su dodijelili i 12 posebnih priznanja i deset pohvala studentima iz raznih zemalja.

Prijatelji životinja

Prijatelji životinja

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Rad Andrije Sarića (klikni na fotku za uvećanje)

Studenti iz Hrvatske s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu ove godine dobili su posebno priznanje (Andrej Radišić) i pohvalu žirija (Andrija Sarić).

Godišnje natjecanje, prvi put održano 2003, otvoreno je svim studentima na fakultetima širom svijeta, a ocjenjuje se u četiri regije: Kina, Europa i međunarodna, Rusija i Ujedinjeno Kraljevstvo i Irska. Pobjednici svake regije ulaze u natječaj za veliku nagradu, a ocjenjuju ih i njihovi kolege i javnost internetskim glasovanjem u rujnu.

Natječaj Design Against Fur za 2010. kreće u rujnu 2009. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi