VIĐEN U LOS ANGELESU

Stoopid Tall: Bicikl visok četiri i pol metara!

25.04.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Prošlog vikenda u Los Angelesu zatvoren je Venice Boulevard kako bi se održala još jedna CicLAvia, festival bicikliranja, trčanja i vožnje bez motora. Povorci biciklista pridružio se i Richie Trimble na svom dosta visokom biciklu!

Kreator smiješne konstrukcije je složio potpuno (ok, djelomično) funkcionalan dvokotač čije su pedale četiri metra iznad tla. Nije se baš ubio od dekoriranja, a ni opremanjem bicikla, no odvezao je cijelu rutu.

Također, ime Stoopid Tall (Glupo Visok, u startu je bio Huffy cruiser) dovoljno govori što sam vlasnik bajka misli o svom ljubimcu. Ipak, s obzirom da vjerojatno nemate pojma što je CicLAvia (tako se piše, časna riječ!), a u sljedećem odlomku ćete doznati, ispada da i nije baš tako stoopid

Naime CicLAvia je pokret koji zatvara ulice autima, a otvara pješacima, biciklistima, skejterima, šetačima i svim vrstama nemotoriziranih namjernika. Suludo je popularan u Los Angelesu jer nekoliko puta godišnje poznate landmarkeLA-a kao što su Wilshire ili Venice Boulevard na jedan dan pretvaraju u zabavne parkove. To da su bicikl, trčanje i kretanje na ljudski pogon zdravi i za vas i za okoliš ne moramo valjda napominjati?