uređenje interijera

Stol po mjeri – odaberite savršeno postolje ili noge za stol u industrijskom stilu

27.01.2022 u 14:18

Bionic
Reading

Društvene mreže su zadnjih godina postale neiscrpno vrelo inspiracije kada je riječ o uređenju interijera

Osim toga, viralnima postaju brojni trendovi koji zaista mogu inspirirati i potaknuti svakoga od nas da za svoj dom skrojimo nešto posebno, bez puno uloženog vremena i truda. Staro-novi trend izrade, preuređenja, redizajna ili kreiranja vlastitih predmeta postaje još popularniji te dobiva pobornike i šire od zajednice isključivih entuzijasta. Zaista ne morate imati prostor i garažu prepunu alata kako biste sami napravili, primjerice, vlastiti stol po mjeri.

S vama dijelimo zanimljivu i nadasve jednostavnu ideju za vaš vlastiti projekt – izrada stola po vašoj mjeri od materijala dostupnih na tržištu.

Samostalna izrada stola može biti uistinu jednostavan zadatak i valja napomenuti onaj najvažniji benefit koji dobivate – stol po vašoj mjeri i po mjeri vašeg prostora. Ovako izvedeni stolovi nerijetko su i financijski isplativiji od gotovih stolova koji su dostupni na tržištu. A ponuda materijala, nogu i postolja za stolove uistinu je šarolika i kao takva zadovoljit će baš svaki ukus.

Dovoljno je voditi računa o stilu koji dominira prostorom kako bi se vaš novi stol po mjeri uklopio u postojeći dizajn. Neke kombinacije nogu i ploča mogu biti i efektne. Tako vaš novi stol može postati statement komad koji će preuzeti centralnu ulogu u interijeru. Mogućnosti je uistinu puno, pa krenimo zajedno u svijet kreiranja stolova.

Odabir postolja za impresivan stol po mjeri

Postolje i noge ključan su dio svijeta stolova, bez obzira na to da li se radi o radnom ili blagovaonskom stolu. Prije samog odabira postolja i nogu, najvažnije je odrediti stil stola koji želite stvoriti. Vrlo je važno odabrati kvalitetne noge s obzirom na to da one utječu na stabilnost stola.

Ako ste pobornik industrijskog stila i njegove kameleonske mogućnosti uklapanja u razne prostore i postojeće stilove uređenja preporučujemo visokokvalitetne metalne noge koje se odlikuju vrhunskom čvrstoćom.

U nastavku vam donosimo nekoliko kombinacija stolova.

1. Henke – odvažna jednostavnost za upečatljiv stol po mjeri

Henke noge su jednostavnog dizajna koje će iznimno lijepo naglasiti površinski dio stola. Želite li efektan stol koji će biti pravo osvježenje za vašu blagovaonicu, Henke noge u kombinaciji s dekorativnim iveralom na površini odličan su izbor. Ovakav blagovaonski stol izvrsno će se uklopiti u minimalistički uređene prostore. Svojim dizajnom nametnut će se kao efektan stol u službi razbijanja monotonije ovog stila.

Iverpan Henke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

2. New York – impresivna i zanimljiva geometrija za statement komad u prostoru

Ako želite stol koji će biti impresivan i centralni komad u prostoru – zanimljiva geometrija u kombinaciji sa snagom kojom odiše metal čine postolje New York savršenim odabirom. Djeluje snažno, industrijski, dok ga zanimljiv dizajn čini elegantnim. Preporučamo ovakvo postolje upariti s jednobojnim ili drvnim dekorom gdje do izražaja dolaze detalji poput godova, finih pukotina i blagih tragova vremenskih prilika.

Ukoliko želite upečatljiv stol koji će podići prostor na novu razinu, impresivno New York postolje idealan je odabir.

Iverpan New York Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

3. Lignor – profinjen dekorativni element na stolu

Zbog svog profinjenog i prozračnog dizajna, model Lignor itekako opravdava onu dekorativnu funkciju nogu. Ove žičane ljepotice zadnjih su godina postale veliki hit na društvenim mrežama. Posebno je istaknut trend korištenja istih kao nogu za radne stolove. Primjerene su i za izradu blagovaonskih stolova, ali onih manjih dimenzija. Posebno dobro izgledaju u kombinaciji s površinama koje su malo deblje, pa preporučamo betonske ili drvene dekore od iverala deblje od 20 mm.

Model noge Lignor je savršen za one koji traže klasičan hairpin dizajn nogu koji je trenutno u trendu.

Iverpan Lignor Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

4. Queen – moderan industrijski štih koji plijeni pozornost

Malu blagovaonicu postolje Queen će učiniti pravom zvijezdom vašeg doma. Zbog svojih malih dimenzija idealno je za kreiranje okruglih stolova koji će uštedjeti prostor i unijeti dozu profinjenosti i elegancije u vašu blagovaonicu.

Iverpan Queen Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

5. Cross – robustan stol s karakterom

Želite li da vaš stol odiše stabilnošću i čvrstoćom, tada su noge Cross idealan odabir. Izrađene od metalnog kvadratnog profila i modernog dizajna, ove X noge posebno će se istaknuti u kombinaciji s drvenim i betonskim površinama.

Iverpan Cross Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odabir radne površine za stol

Nakon što ste odabrali noge i postolje, preostaje vam odabrati ploču. U Iverpanovoj ponudi dostupan je širok spektar materijala poput dekorativnog iverala, kvarca, porculana ili compacta. Cjelokupnu ponudu istražiti na iverpan.hr ili nas posjetiti u nekom od naših centara.