NEUGODNA PITANJA

Što sve trebate znati o partneru prije braka?

07.01.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Ne uklapa se u romantičnu sliku ljubavi, no neka pomalo neugodna pitanja potrebno je postaviti već na početku veze kako kasnije ne bi bilo problema

Neka pitanja na samom početku veze ne postavljaju se, jer se smatraju nepristojnima. Međutim, njihovo rješavanje dugoročno bi donijelo dobre rezultate. Stručnjaci kažu da bi parovi na samom početku druženja trebali jedni drugim otkriti eventualne ovisnosti poput opsesivnog kupovanja torbica ili redovitog gledanja pornića.

Također, parovi u vezi trebali bi prije braka ili zajedničkog života dogovoriti kako će kućanski poslovi biti raspodijeljeni. Otvoreno bi trebali razgovarati o svojim prihodima, o broju djece koju žele imati te eventualnim neugodnostima koje bi mogli prouzročiti neki neugodniji članovi obitelji.

Iako takvo prikupljanje informacija ne zvuči nimalo romantično, nužno je. Tako barem smatraju odvjetnici iz londonske tvrtke Bross Bennett koji se bave brakorazvodnim parnicama i znaju otkuda dolazi većina problema u vezama.

'Nijedan poslodavac ne bi nikada dao posao određenoj osobi prije razgovora i upoznavanja, jer mora znati je li osoba dorasla poslu. Jednako tako trebalo bi postupati i u vezama, jer je zapravo riječ o dugoročnom obvezivanju. Uspješne veze temelje se na iskrenosti i otvorenosti i takvo ponašanje treba započeti odmah na početku veze kako kasnije ne bi bilo problema', pojasnio je Ruth Bross, odvjetnik u tvrtki Bross Bennett koja se ovoga puta stavila u ulogu savjetnika.