BASNOSLOVNI IZNOSI

Što sve Linda Evangelista traži od oca svog sina

02.05.2012 u 08:26

Bionic
Reading

Uskoro počinje suđenje na kojem će supermodel Linda Evangelista pokušati dokazati da su naoružani zaštitari nužni izdatak za odgoj njezina petogodišnjeg sina – to je samo jedna od skupih stavki zbog koje potražuje basnoslovne iznose

Supermodel Linda Evangelista sprema se na sud s ocem svog petogodišnjeg sina. Naime, još u vrijeme kad je Linda rodila, otac malog Augieja, francuski milijarder François-Henri Pinault izlazio je s glumicom Salmom Hayek i sada imaju četverogodišnju kćer.

Manekenka traži da Pinault, čije se bogatstvo procjenjuje na 12 milijardi dolara, daje svom sinu 46.000 dolara mjesečno za alimentaciju i naoružane zaštitare koji će ga čuvati.

'Moram ga zaštititi', Evangelista (46) je objasnila zašto traži novac za osobne čuvare. Prošle godine je pak inzistirala na dadiljama koje rade 0-24: 'Kada radim, to je ponekad i po 16 sati dnevno. U danima kada nisam na snimanju, radim na svom izgledu. Moram biti u teretani. Imam tretmane ljepote. Moram se spremati za sljedeći posao i stalno biti u treningu, kao sportaši.'

Par se nije mogao nagoditi i slučaj dolazi na sud u New Yorku. Očekuje se da će proces trajati četiri dana. Osim novca za životne troškove, manekenka traži i da otac osigura svom prvom sinu identičan dom u kakvom žive Salma Hayek i njezina kći, a procjenjuje se na 13 milijuna dolara.

No njujorški odvjetnik specijaliziran za razvode Roul Felder procjenjuje da će Evangelista teško dobiti sve što je zamislila jer sud ne određuje odštete po imetku onoga tko ih treba platiti, nego prema stvarnim potrebama odgoja djeteta.

Pinault (49) je izvršni direktor korporacije PPR, koja obuhvaća tvrtke Yves Saint Laurent, Gucci i Bottega Veneta, i posjeduje kuće u Parizu i Los Angelesu. Usto, on je vlasnik najpoznatije svjetske aukcijske kuće Christie’s, vinograde u Bordeauxu i francuski nogometni klub Stade Rennais, izvještava New York Daily News, a prenosi Daily Mail.

No, unatoč basnoslovnom bogatstvu, Pinault se suprotstavio traženjima svoje bivše djevojke, smatrajući ih nerealnima. Ako sudac prihvati zahtjeve Evangeliste, on će postati otac s najvišom alimentacijom u Hollywoodu. Sada prvo mjesto zauzima hip-hop pjevač P.Diddy, koji majci svog djeteta plaća 19.000 dolara mjesečno.

No, Evangelista je i sama iznimno bogata, zahvaljujući milijunskim zaradama koje je postizala i postiže kao model. Njezin se imetak procjenjuje na osam milijuna dolara i živi u luksuznom stanu u njujorškoj četvrti Chelsea.

Njezina veza s francuskim bogatašem trajala je manje od pola godine – od rujna 2005. do siječnja 2006. Već u vrijeme njezine trudnoće Pinault je pronašao novu djevojku, Salmu Hayek. Sve donedavna, Evangelista nije htjela odati ime oca djeteta, a tvrdi se da je Pinault i dosad plaćao alimentaciju, ali iznos nije poznat.