NAJČEŠĆE GREŠKE

Što svaki muškarac treba znati o odjeći i modi

17.01.2015 u 09:03

Bionic
Reading

Iako mnoge žene svakodnevno muku muče ispred svojih ormara i vjerojatno govore kako opet nemaju što odjenuti, vjerojatno zaboravljaju kako je muškarcima još teže slijediti sva ta silna pravila i novitete

Većini muškaraca moda i odjeća sigurno nije visoko na listi prioriteta kao ženama, ali to ne znači da ne paze na svoj izgled. Kod odabira odjeće i kombinacija dovoljno je znati tek neka osnovna pravila, a ovo su neka od njih koja često muče jače polovice.

Traperice

Mršavi muškarci trebaju klasični kroj traperica (boot cut) često je savjet koji je nepotreban. Iako im se čini kako će na taj način djelovati punije, to nije točno. Takav kroj traperica samo će odati dojam neurednosti jer se nogavice šire pri dnu. Slobodno odaberite ravan kroj pa čak i slim ako se u njemu dobro osjećate.

Vrećaste majice

Ponekad muškarci dobivaju savjete da im majice ne moraju točno stajati na ramenima i mogu imati viška materijala na prsima. No prema modnom savjetniku Buissnes Insadera i to je jedna od čestih pogrešaka. Majice ne trebaju biti vrećaste, već trebaju prianjati uz tijelo, a dovoljno su velike ako slobodno možete dizati ruke.

Brendirane krpice

Ni skupocjene marke neće vam osigurati dobar stil, posebno što neke od njih zapravo uopće nemaju kvalitetnu odjeću. Također nemojte zaboraviti da odijelo ne znači kako ste odlično odjeveni i da za taj dobar stil morate dati svoj pečat.

Kratke hlače

Nemojte se mučiti ljeti i izbjegavati kratke hlače jer one se mogu odlično upariti s nekom kul košuljom, majicom… Jedino što morate izbjegavati kod njih su dodatni džepovi za stvari jer to je već godinama totalni pase.

Cipele

Iako se često najbolje osjećaju u tenisicama, kako sazrijevaju, muškarci otkrivaju da im dobro pristaju i razni tipovi cipela ili čizama. Ako ne znate otkuda krenuti, birajte provjerene modele poput Dr. Martens and Timberlands, a s vremenom ćete otkriti jedan cijeli raznovrsni svijet kojim poboljšati stil. I ne, brodarice nisu najtrendi par cipela koji si možete kupiti. Dobre su za ljeto, ali su daleko od kakvih luksuznih cipela.

Uparivanje predmeta po bojama

Također se nemojte opterećivati time da boja cipela treba odgovarati jakni, košulji ili majici. Ono što još slovi kao važno pravilo kod uparivanja jest to da cipele moraju odgovarati boji remena na hlačama, ali to tako strogo možete primijeniti samo ako se radi o nekoj jako važnoj prilici.

Odijela

Ako morate nositi odijela svakodnevno na posao, ne pouzdajte se u crnu boju. Modni stručnjaci i stilisti kažu kako za početak treba kupiti odijela u tamnoplavoj i boji ugljena, jer su crna odijela puno formalnija te više priliče za važne događaje poput vjenčanja.