MASTERCHEF EFEKT

Što se to dogodilo s muškarcima?

22.11.2012 u 11:28

Bionic
Reading

Istraživanje u kojemu je sudjelovalo 2.000 muškaraca otkriva da kuhinja sve više postaje muški teritorij. Vremena se očito mijenjaju

Kažu da put do muškog srca vodi kroz želudac. No, umjesto da čekaju da ih žena posluži ukusnim objedom, današnji muškarci uzimaju stvari u svoje ruke. Naime, najnovije

istraživanje tvrtke Hotpoint pokazuje da muškarci sve češće kuhaju, točnije – četiri puta tjedno! I ne samo to, istraživanje je pokazalo i da muškarci savršeno vladaju s minimalno 11 odličnih recepata.

Što se to dogodilo s muškarcima? Ako ste pomislili da je to rezultat ženske emancipacije, prevarili ste se. Muškarci su počeli kuhati zahvaljujući televizijskim gastro emisijama poput Masterchefa i showa Jamieja Olivera.

Muškarci, kako su sami priznali, kuhaju više od svojih očeva i tjedno u kuhinji provode oko 11 i pol sati. Više od polovice ispitanih muškaraca za sebe kažu da su pustolovni kuhari koji koriste neobične namirnice, a prilikom pripreme koriste se inovativnijim tehnikama od svojih partnerica.

Dvije trećine muškaraca kuha svakoga tjedna, a trećina priprema obroke djeci za školu, ali i one koja ih čekaju doma nakon škole. Kako je pokazalo istraživanje, muškarci smatraju da bolje od žena pripremaju hranu koja uključuje morske plodove, odreske, prženu hranu, ali i neka tradicionalna jela.

'Divno je što sve više muškaraca ulazi u kuhinje. Oni su skloniji eksperimentiranju s novim receptima i ne boje se pripreme inovativnih obroka. Prema mojemu iskustvu, muškarci nekako više teže profesionalnim rezultatima kuhanja, a sve to zahvaljujući gastro TV emisijama', istaknuo je Theo Randall, poznati britanski kuhar koji kuha za mnoge slavne osobe.