KAD ŽENA NEMA RAZUMIJEVANJA

Što muškarci mrze u seksu?

05.07.2010 u 07:38

Bionic
Reading

Vrlo otvoreno i izravno muškarci su priznali što mrze kada im žene rade ili, bolje rečeno, ne rade prilikom seksualnog odnosa: seksanje u mraku i izbjegavanje oralnog seksa samo su neke od tih iritantnih pojava

Baš kao i ženama, i muškarcima puno toga smeta u seksu. U jednom kanadskom istraživanju otkriveno je da im smetaju konkretne stvari, poput izbjegavanja oralnog seksa i eksperimentiranja te nedostatka spontanosti. Muškarci ne razumiju zašto žene bježe od nekih stvari u seksu i ponekad misle da to namjerno rade da bi ih naljutile. Što to, dakle, muškarci ne vole kada je o seksu riječ?


Oni to žele raditi na svjetlu
Seks samo u mraku
Budući da su muškarci vizualna bića, njima je iznimno važno gledati svoju partnericu tijekom seksa, ali i sam čin. Nažalost, mnoge žene vole raditi to samo u mraku. 'Najviše mrzim kad za vrijeme seksa u sobi mora biti mrak. Ne razumijem zašto žene ne vole svjetlo. Kad ništa ne vidim i kad nju ne vidim, to mi smanjuje zadovoljstvo', izjavio je 24-godišnji Carter, a s njim se složila i većina drugih ispitanika. Žene obično žele mrak jer su nesigurne u izgled svoga tijela, ali i svoju seksualnu izvedbu.

Izbjegavanje oralnog seksa

'Ona zna da ja obožavam kada me oralno zadovoljava, ali radi to jako rijetko. Pokušao sam razgovarati s njom o tome, ali njoj je neugodno. Nedostaje mi oralni seks', istaknuo je 32-godišnji Walter. Njegov problem dijele i brojni drugi muškarci čije partnerice izbjegavaju oralni seks. Razlozi za to su brojni, ali najčešće im se ne sviđa ako muškarci 'tamo dolje' ne održavaju savršenu higijenu. Ima i onih žena koje oralno zadovoljavanje muškarca doživljavaju kao poniženje.

'Ne' eksperimentiranju!

Pokazalo se da muškarcima smeta i kada žene ne žele eksperimentirati u seksu. 'U vezi sam već tri godine i seks je postao rutina pa bih htio malo eksperimentirati, ali moja djevojka ne želi. Već smo puno razgovarali o tome, ali ona ne želi ni čuti za to. Ja mislim da bi nam malo novina u seksu jako dobro došlo', priznao je 36-godišnji Robert. Neka su istraživanja pokazala da se određene žene boje eksperimentiranja jer misle da će tako postati perverzne. Obično je to problem vezan uz uvjerenja o seksualnosti usađena još u djetinjstvu.

Nedostatak spontanosti
'Seks s većinom mojih djevojaka uglavnom je bio isplaniran. Na početku veze bude spontanosti, ali se to onda izgubi. Stvarno ne razumijem zašto je ženama problem pristati, recimo, na seks na brzaka usred bijelog dana. Što ima loše u tome?!', zapitao se 28-godišnji Stewart. Takve probleme imaju i brojni drugi muškarci koji ne shvaćaju da žene drugačije rezoniraju o seksu. Ženama se vrlo teško upustiti u spontani seks usred bijela dana jer ih brinu mnoge druge stvari vezane uz svakodnevni život, a ne znaju se isključiti kao muškarci. Jednostavno, ženski mozak funkcionira drugačije od muškog.