AKO ŽELITE SMRŠAVJETI

Što je bolje preskočiti: kruh ili desert?

28.05.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Nastojanje da skinete nekoliko kilograma viška zahtijeva i određeno odricanje pa se tako mnogi nerijetko pitaju: što je bolje preskočiti za vrijeme obroka – kruh ili desert?

Brojni stručnjaci za prehranu savjetuju da, ako želite smršavjeti, za vrijeme večere nužno je učiniti izbor: kruh ili desert. No što je ipak najbolja opcija ako pokušavate izgubiti na težini?

Na veselje mnogih, odgovor na ovo pitanje itekako je jasan – uvijek je bolje izabrati desert, iako desert pokraj kruha od cjelovitog zrna izgleda znatno lošijom opcijom zbog toga što nerijetko sadržava šećer, a samim time i prazne kalorije.

Usto, prema riječima znanstvenika, bolje je odlučiti se za desert, a preskočiti košaricu s kruhom. Naime, većina ljudi veliki je sladokusac i jednostavno neće biti zadovoljna ako obrok ne zaokruži nečim slatkim, odnosno ako kvota slatkoga ostane neispunjena, piše womenshealthmag.com. Ako pak preskočite desert, vjerojatno ćete se osjećati nezadovoljno i nećete odoljeti prije spavanje pojesti barem pola kutije keksa – što će u konačnici značiti da se niste ničega ni odrekli te ste pojeli i kruh i desert.

Međutim, valja obratiti pažnju i na vrstu deserta koji ćete pojesti; radije preskočite tortu prepunu kreme te se radije odlučite za kakav voćni kolač, ili pak onaj od tamne čokolade ili kokosa.