LUKSUZ BEZ PREMCA

Što imaju najbolji aerodromi na svijetu

18.05.2012 u 08:58

Bionic
Reading

Raskošne duty free trgovine i 24 sata otvoreni restorani više nisu pitanje luksuza kojima se može pohvaliti moderna zračna luka. Dobri aerodromi za prestiž se bore besplatnim internetom, čistim kupaonicama, dvoranama za tjelovježbu, sobama za molitvu, a u najboljim slučajevima i unutarnjim vrtovima u kojima se može kratiti vrijeme do idućeg leta

Pekinški aerodrom je drugi najveći na svijetu

S uređenjem aerodromskih interijera i bogatstvom sadržaja najdalje su otišle daleke azijske metropole koje se u svjetskom vrhu nalaze i po ocjenama putnika na raznim turističkim portalima ili godišnjim natjecanjima.

PEKING

Međunarodni aerodrom u Pekingu najveći je i najposjećeniji u Kini, a više je puta nagrađen zbog čistoće, usluge i poslovanja s prtljagom. Ogroman terminal 3 dograđen je 2008. i drugi je najveći na svijetu nakon onoga u Dubaiju. Restorani u Pekingu nude vrhunske kulinarske delicije po istim cijenama kao u središtu grada.

SINGAPUR

Zračna luka Changi u svim se istraživanjima posljednjih godinama nalazi u najužem svjetskom vrhu. Uz pogodnosti besplatnog WiFi-a, internet cafea, prostorija za molitvu i dobre hrane, na Changiju se mogu unajmiti stolice za drijemanje, kabine za spavanje, bazeni, jacuzziji, spa, masaže, videoigre, kinodvorane, glazbeni saloni i mnoge druge pogodnosti. Neki poklonici tog aerodroma na forumima su ga opisali kao mjesto na kojem svakako treba ostati koliko god je potrebno, čak i ako imate novca za hotel.

SEUL

Zračna luka u Seulu

Aerodrom Incheon zaslužio je visoke ocjene putnika, osim besplatnim internetom i odličnom hranom, i zbog udobnih sjedala na kojima se mogu opustiti putnici u tranzitu. Jedna ga je posjetiteljica na forumu opisala kao sjajno, prostrano, udobno i super čisto mjesto na kojem se može uživati u odličnoj ponudi pristupačne i ukusne korejske i međunarodne kuhinje. Na njemu je i muzej korejske kulture, galerija tradicionalnih obrta te nekoliko vrtova.

KUALA LUMPUR

Na Kuala Lumpuru su dva terminala, KLIA i LCCT, među kojima je onaj prvi ljepši i ugodniji. No oba imaju mnoge besplatne sadržaje za odrasle i djecu ili usluge poput masaže koje treba dodatno platiti. Na jednom je turističkom forumu pohvaljen kao ugodan tranzitni aerodrom na kojem se može mirno spavati na spojenim stolicama koje nisu podijeljene naslonima za ruke.

AMSTERDAM

Amsterdamski aerodrom Schiphol je mjesto koje se visoko rangira iako se većina dodatnih sadržaja posebno naplaćuje, a besplatni je internet ograničen na sat vremena. Ipak, na internetu se mogu pronaći iskustva turista koji ga opisuju kao najbolju zračnu luku za spavanje. Jedinstvena značajka tog aerodroma je to da se na njemu možete i vjenčati.

MÜNCHEN

Na minhenskom aerodromu, između ostalog, možete sudjelovati u turniru u odbojci na pijesku te mini golfu. A možete i obići carinski ured te razgledati zaplijenjene predmete...

München se promovira kao 'više od zračne luke' i to zaista jest! Tamo možete doživjeti mnogo stvari neuobičajenih za aerodrom, od turnira odbojke na pijesku i mini golfa do obilaska carinskog ureda i razgledanja zaplijenjenih predmeta. Posjetitelji ga opisuju kao velik trgovački centar s dva terminala povezanima velikim dvorištem. Nažalost, WiFi je besplatan tek 30 minuta, no mnogo je računalnih štandova na kojima možete pogledati e-mail ili prosurfati internetom.

VANCOUVER

Iako ne nudi mnogo zabave, aerodrom u Vancouveru miran je i udoban, posebno noću, a ima vrlo prijateljski nastrojeno osoblje. Prednost je i besplatan WiFi, dok se za razumnu naknadu može ući u bazen i teretanu aerodromskog hotela. Velik je nedostatak naplaćivanje interneta, čak i na posebnim kioscima.

FRANKFURT

Frankfurt je još jedna velika i vrlo prometna zračna luka na kojoj se treba neko vrijeme tražiti miran kutak za odmor. Ipak, vrijeme se može skratiti organiziranim turističkim turama najvećim njemačkim aerodromom, kao i u brojnim restoranima, kafićima ili kockarnicama.

HONG KONG

Međunarodni aerodrom u Hong Kongu, kao i onaj singapurski, ističe se mnogim oblicima zabave koji će vam učiniti kraćim vrijeme do novog leta. Tako se ta zračna luka može pohvaliti i najvećim 4D kinom u cijeloj Aziji. Osim ljubitelja filma, mogu uživati i obožavatelji golfa koji mogu isprobati nove palice na pravom terenu s devet rupa. Tu je i kutak za PlayStation i sportske simulacije, kao i raskošne igraonice za djecu.

191482,193873,193023,192561