SIGURNOST PRIJE SVEGA

Što bi 'vejperi' s ljubimcima trebali imati na umu

19.04.2017 u 15:55

Bionic
Reading

Već smo pisali o pušačima koji su vlasnici ljubimaca te objasnili kako je to prilično štetno za životinje, no s obzirom na rastuću popularnost znatno zdravijeg 'vejpanja', nije naodmet dati par savjeta i o toj temi

Svatko zna da pušenje nije dobro za zdravlje. Nedavno desetgodišnje istraživanje o pušenju elektronske cigarete ili 'vejpanju' ukazuje na to da je ta navika oko 95 posto zdravija nego cigareta, no valja imati na umu kako još uvijek postoje stvari o kojima se treba voditi računa kad su ljubimci u pitanju.

Ulje koje se stavlja u e-cigarete sadrži velike količine nikotina koji je opasan za životinje, kao i arome koje bi mogle privući ljubimca. Nikotin će čak i u relativno malim količinama usmrtiti životinju ako ga proguta.

Ovo upozorenje nije bez tužne osnove – jedan Britanac prije nekoliko godina ostavio je punjenje za e-cigaretu na mjestu koje je njegovo štene moglo doseći i to se, nažalost, završilo tragično. Štenac je uginuo nakon što je progutao tekućinu za e-cigaretu.

S obzirom na opasnost nikotina za djecu i ljubimce, tekućinu za e-cigarete, i samu e-cigaretu, trebali biste držati negdje pod ključem kad je ne koristite.

Što se tiče udisanja para e-cigareta, ljubimci su tu znatno sigurniji nego kod pasivnog pušenja. Pušenje običnih cigareta stvara ogromne količine otrovnih tvari, a e-cigarete to ne čine. Problem je to što psi vole miris para e-cigarete i vole loviti velike oblake vodene pare. Svakako izbjegavajte puhanje dima ravno u ljubimca, a možete vejpati i pokraj prozora.

U slučaju da se dogodi najgore i ljubimac vam uspije progutati tekućinu za e-cigaretu, trebali biste ga istog trena odvesti veterinaru ili pokušati izazvati povraćanje kod njega.

YouTube Autor: YouTube