OPET JE POGODILA

Stil Judite Franković za čistu je peticu

29.12.2015 u 13:46

Etra i umjetnost / Na frizuru po dozu umjetnosti

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mare Milin

Bionic
Reading

Studio Etra ove je godine proslavio deset godina svog postojanja, a dosad su u njemu već izlagali kiparica Iva Mihanović, akademski slikar Krunoslav Stojanovski, dizajnerica nakita Irena Kaštela, svjetioničar Ivan Bulić Ićo, fotografkinja Mare Milin…

Uvijek korak ispred i neprestano u potrazi za nečim novim, Petra Granić Glowatzky, kreativna direktorica studija, osmislila je novi projekt pod nazivom 'HeART Hair'.

Spoj ljepote i umjetnosti rado su podržale i naše poznate glumice i muze Studija Etra - Judita Franković, Lana Barić, Iva Mihalić, Anja Matković i Marija Škaričić. Judita Franković usput je pokazala kako je s razlogom na listi najbolje odjevenih naših glumica pa se i ovoga puta pomalo isticala u upečatljivoj bluzi koju je obogatila ukrasnim ovratnikom sa životinjskim printom i tankom crnom vrpcom povezanom u mašnu. Tu je i trendi suknja sa zatvaračem sprijeda, ali i gležnjače koje su totalni hit ove zime.

Idućih godinu dana studio će kao izložbeni prostor biti platforma četiriju umjetnika koji će kroz tri mjeseca izlaganja jednu svoju prodanu sliku darovati u humanitarne svrhe.

Projekt započinje s akademskom slikaricom Tisjom Kljaković Brajić koja je nedavno objavila i svoj prvi roman, uvijek rado čitan u Etri.

Inspiraciju u radu, kaže Tisja, dobiva iz svakodnevice, u sitnicama što čine život, a za 'HeART Hair' ima samo riječi hvale jer joj je uvijek zadovoljstvo sudjelovati u humanitarnoj akciji. Studio Etra tako će u ove blagdanske dane svojom originalnošću započeti jednu lijepu humanu priču u kojoj se isprepliću razne estetike.

'Oduvijek sam na svoju struku gledala vrlo kreativno, tako sam se i predala svome radu, a kako sam cijeli život okružena divnim umjetnicima, ova lijepa humana avantura jednostavno se povezala u želji da poduprem njihov rad te da zajedno učinimo lijepu gestu. Jako me veseli projekt i hvala mojim muzama što su ga s veseljem podržale', kaže Petra Granić Glowatzky.