LUKSUZ NA KVADRAT

Stan Bernieja Ecclestonea vrijedan 16 milijuna eura

27.02.2011 u 11:40

Bionic
Reading

Čelni čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone odlučio je prodati stan na elitnoj londonskoj adresi i za njega traži 16 milijuna eura, dvostruko više od iznosa za koji ga je prije pet godina kupio

Obitelj Ecclestone u svom vlasništvu ima jednu od najskupljih nekretnina u Velikoj Britaniji. Tamara Ecclestone navodno je kupila 45 milijuna funti vrijednu kuću u Kensington parku, a Petrin novi dom je još skuplji. Plavokosa bogatašica kupila je 66 milijuna dolara vrijednu vilu u blizini Sloane Squarea prošlog prosinca.

Procjenjuje se da je Brenie Ecclestonea prije razvoda bio težak 2,4 milijarde funti, od čega je navodno polovicu dao supruzi Slavici. No nizanje milijuna na računa njemu nikad nije bio problem, što je dokazao i ovaj put. Naime, stan u četvrti Chelsea Bernie je 2006. godine kupio za približno osam milijuna eura, a sad ga je stavio na prodaju za 16 milijuna eura.

Iako suparničke agencije tvrde da su male šanse da se stan zaista i proda po toj cijeni, stanovi na Manresa Roadu su jedne od prvih nekretnina poduzetne braće Candy u centralnom Londonu, pa je zapravo sve moguće, pa i da Bernie zaradi dvostruko na toj nekretnini.

Uz uobičajeni luksuz kakav priliči takvim stanovima koji uključuje 24-satnu zaštitu i vratara, direktan ulaz iz dizala, podno grijanje i najmoderniji klimatizacijski sustav, stan ima četiri spavaće sobe, terasu na krovu i nedavno je preuređen.

U stanu su povremeno nakon razvoda živjele Slavica i kćeri, ali ga se Bernie odlučio riješiti jer živi na obližnjem Chelsea Squareu. Stan je prvi put odlučio prodati u listopadu prošle godine, da bi ga nakon deset dana povukao s tržišta. Ponovo se našao u oglasniku u studenome, no prije Božića Bernie je ponovo odustao od prodaje, da bi ga prošlog mjeseca ponovo stavio na prodaju.