POČEO FASHION WEEK ZAGREB

Sprovod na modnoj pisti u Zagrebu

22.11.2012 u 23:12

Bionic
Reading

Oltar, lijes, mrtvac, grančica u vodi, lampaši, križ, noćni ormarić i stolica – ukratko, jeziv prizor dočekao je modnu publiku prvog dana modnog spektakla Dreft Fashion Week Zagreb u Hypo Centru

Toni Rico, dizajner s Hvara koji svoje nove modne ideje za muškarce na pistama uvijek voli začiniti nekim otkačenim showom, ovaj put mnoge je pošteno šokirao i natjerao na dublje razmišljanje. Manekeni koji su nosili njegova odlično krojena odijela, košulje, prsluke, lagane kapute, skupljali su se oko lijesa i odavali počast 'mrtvacu'. Čuli su se zvuci violine, uživo, a dramatika je tjerala modnu publiku na pozornost i napeto iščekivanje.

Revija koja se s nestrpljenjem iščekivala prvog revijalnog dana bila je i ona Kristine Burje za Krie design. Dizajnerica nije razočarala ni svoje klijentice koje vole sportsku odjeću poput Vanje Mamić, ni one koje vole haljinice poput Antonije Blaće, a koje su je bodrile iz prvih redova publike.

Burja je oduševila prije svega bojama, ne samo plišanih trenirki sa satenskim trakicama, već i haljina u zelenoj, crvenoj i prljavoružičastoj boji. Prilično seksi, nosivo, svih dužina, iako tu nije bilo nekih neviđenih krojeva. No za ljetne večeri svakako poželjnih silueta!

Zjena Glamočanin je za sezonu proljeće/ljeto pripremila reviju pod nazivom 'Uže spasa ili omča oko vrata', a užad (i omče) doista su se odlično uklopili u njezine kreacije. Nose se oko ramena uz crne haljine, vise preko hlača. Dizajnerica je ubacila 'cut out', trendi izrezane dijelove na kreacijama i pružila podosta seksi naboja. Tajice i kožni komadi odjeće zanimljiv su dio kolekcije.

Manuel Maligec donosi jednostavnost, transparentnost materijala, pročišćene linije... 'Less is more' bila je njegova misao vodilja pri stvaranju ove kolekcije. Usko, ultrakratko, ponešto lažne kože, još uvijek trendi peplum (volani oko struka) obilježja su njegovih haljina sa seksi prorezima na dijelu stražnjice i izrezima - na grudima.

Kako je riječ o međunarodnom modnom događanju, predstavila se i gošća iz Beča Eva Poleschinski svojim suknjama, košuljama i pletenim komadima odjeće u pretežito najtrendi boji - boji senfa. Slijedio je i gost Nino Bollag s pariškog Fashion Weeka.

Ugg je predstavio nove modele čizama od prave, ekološki čiste ovčje vune, na 'malima i velikima'. Nosit će se svjetlucave uggsice, prije svega. A bez sumnje udobne su i kućne papuče koje su modeli nosili uz pidžame.