LAKO I BRZO

Spriječite buhe i krpelje kod svojih ljubimaca

11.06.2015 u 21:43

Bionic
Reading

Među proizvodima protiv buha i krpelja koje je najlakše primijeniti je Frontline Combo – ampula koja štiti ljubimca mjesec dana od tih opasnih nametnika

U veterinarskim ambulantama i ljekarnama možete nabaviti i Frontline Combo (ampule), čije djelovanje podrazumijeva i onemogućavanje ženke buhe da se razmnaža (ograničava se proizvodnja jajašaca, a iz položenih jaja se ne može razviti odrasli oblik buhe), a ujedno djeluje protiv krpelja.

Ampulu Frontline Combo je indicirano primijeniti u štenaca starijih od osam tjedana, učinkovito štiti od buha i krpelja mjesec dana, a za što bolju zaštitu treba se koristiti svaki mjesec. Ovdje je bitno reći da vrlo rijetko odrasla buha skoči sa životinje na životinju i u pravilu se napad buha događa iz okoliša, tj. mlada buha skoči na psa ili mačku iz tepiha, prekrivača ili fotelje.

Frontline Combo je sredstvo protiv buha i krpelja koje djeluje preventivno, a traje jedan mjesec. Koristi se i onda kada su buhe nastanile psa, pa ih treba ubiti. Frontline ubija buhe u vrlo kratkom roku, a sadrži i tvar koja sprečava njihovo razmnožavanje te se tako onemogućuje da jajašca buhe postanu nove mlade buhe spremne za invaziju iz tepiha ili prekrivača psa.

Frontline Combo je dovoljno primijeniti jednom mjesečno, a ubija buhe i krpelje te ima dokazani zaštitni učinak protiv bolesti koje prenose krpelji. Frontline Combo sprečava kontaminaciju okoliša jajašcima buhe i predstavlja kompletnu zaštitu kako za pse, tako i za mačke. Također, Frontline Combo je siguran za upotrebu kod mladunčadi, gravidnih životinja i životinja koje doje te prvi izbor veterinara. Brojne studije dokazuju činjenicu da je Frontline izuzetno siguran proizvod za sve starosne kategorije pasa i mačaka.


Frontline Combo je sredstvo protiv vanjskih parazita (insekticid/akaricid) za pse i mačke. Dvije aktivne tvari omogućuju dvostruko djelovanje i učinak kompletne zaštite:
•Fipronil ima dugotrajno insekticidno i akaricidno djelovanje. Kontaktno (preko tijela buhe ili krpelja ulazi u njihov organizam) ubija buhe, krpelje, uši i pauši.
•S-Metropen sprečava razmnožavanje buhe.

Frontline Combo ubije buhe i krpelje u kontaktu s aktivnom tvari. Djeluje na živčani sustav parazita. Na živčani sustav sisavca nema nikakav učinak, pa je zato vrlo siguran.

Kako prekida razvoj buha, Frontline Combo sprečava razvoj novih buha u okolini životinje, pa se time sprečava ponovna invazija mladih buha iz okoliša, koje inače mogu čekati svoju priliku i do šest mjeseci u formi otporne kukuljice. Frontline Combo prekida razvoj buha u svim stadijima. Buhe u okolišu se ne razvijaju te se psi i mačke ne mogu ponovno infestirati.

Krpelji prenose opasne bolesti kao što su piroplazmoza, lajmska borelioza ili erlihioza. U prosjeku je potrebno 48 sati za prijenos bolesti na pse i mačke od trenutka početka hranjenja krpelja. Stoga je nužno potrebno upotrijebiti antiparazitik kao što je Frontline Combo, koji ubija krpelje unutar 48 sati.

Frontline Combo ne odbija krpelje, pa ih možemo naći na ljubimcu, no spriječit će ih da prenesu bolest, što garantira brzo uginuće krpelja. Frontline Combo ne može se ukloniti iz kože ni uranjanjem u vodu ni šamponiranjem. Naime, nakon šamponiranja iz lojnih žlijezda se ponovno na površinu kože i dlake izlučuje Frontline i zaštita je opet uspostavljena.

Nakon tretiranja Frontline Combom, sredstvo se zbog posebnog nosača ravnomjerno rasporedi po cijelom tijelu. Ulazi u dlačne tobolce i tu se pohranjuje, zaštićeno od kiše, šampona i vode prilikom kupanja. Kako se raspoređuje u mastima kože, oblaže dlaku i zato dugotrajno djeluje, no ljubimce se ne smije kupati 48 sati prije ili poslije nanošenja sredstva.

Kao sastojak masti kože, prenosi se na dlaku gdje dugo ostaje djelotvoran. Učinkovitost ostaje nepromijenjena pa ga je zato dovoljno primijeniti jednom mjesečno.

Frontline Combo ne djeluje sustavno, već se zadržava u koži. Zato je vrlo siguran. Frontline Combo je jednako siguran za upotrebu kako u mačaka, tako i u pasa. To je osobito važno kada u istom domaćinstvu žive oba ljubimca. Siguran je za primjenu u mladunčadi starije od dva mjeseca, u gravidnih kuja i mačaka te životinja koje doje.