DJEČJI TJEDAN

SOS Dječje selo Lekenik proslavilo 18. rođendan

10.10.2011 u 14:55

Bionic
Reading

SOS Dječje selo Lekenik velikom proslavom svog 18. rođendana obilježilo Dječji tjedan, koji se održava u prvom tjednu listopada

Započeo je 3. listopada i završava u nedjelju 9. listopada. Moto ovogodišnjega Dječjeg tjedna je Ljubav djeci prije svega! SOS dječja sela trude se već godinama, uz podršku dobrih ljudi koji podržavaju njihov rad, omogućiti djeci najbolje i najviše za njihovo dobro te s ciljem Ljubav djeci prije svega, nastavljaju i dalje.

Ciljevi Dječjeg tjedna jesu usmjeriti pozornost najšire javnosti na potrebu ostvarivanja prava djeteta i na potrebu provedbe odabranih aktivnosti s djecom i za djecu; u lokalnim zajednicama pokrenuti nove akcije od šireg značenja za razvoj i odgoj djece; poticati volonterski, stručni i društveni rad odraslih s djecom; aktivnu participaciju djece u aktivnostima i životu lokalne zajednice i izvan nje. Tijekom Dječjeg tjedna u SOS selima u Hrvatskoj sve su aktivnosti podređene upravo djeci: bogati program uključuje tako brojne posebne i prigodno odabrane igre, priredbe sa stvaralačkim aktivnostima djece i za djecu.

Obilježavanje Dječjeg tjedna prigodno je obogaćeno i proslavom 18. rođendana SOS Dječjeg sela Lekenik koja je okupila velik broj prijatelja i simpatizera te udruge. Tako su proslavi 18. rođendana u SOS Dječjem selu Lekenik nazočili motoristi iz Siska, mladi gitaristički virtuoz iz Pešćenice Josip Pešut, mali glumci iz OŠ Brestje Sesvete, glumci, plesači i športaši SOS Dječjeg sela Lekenik, prijatelji iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i ostali gosti koji su sa svima okupljenima podijelili svoj talent i tako uljepšali ovaj veliki rođendan. Kreativna radionica radova na svili, športska natjecanja dio su programa proslave koji se inače osmišljavaju, pripremaju i nastoje uzorno provesti u svakodnevnom radu kroz odabrane programske aktivnosti s djecom i za djecu u SOS dječjim selima.