društveno odgovorni projekti

Djeci iz SOS Dječjeg sela 100 000 kuna za toplu zimu!

24.10.2022 u 14:58

Bionic
Reading

Tijekom Kauflandove kampanje Šumasti u sklopu koje se 1 kn odvajala od svake prodane plišane igračke, prikupljena je dovoljna svota za dizalicu topline, a Kaufland je dodatno iznos zaokružio na 100 000 kuna!

Osim što donosi inovativne i zanimljive kampanje te bogatu i kvalitetnu ponudu po odličnim cijenama – Kaufland u Hrvatskoj znatno ulaže u društveno odgovorne projekte koji su utkani u sve njihove aktivnosti.

Upravo završen program vjernosti 'Šumasti' – jedan je od takvih projekata. Naime, u periodu od 16. kolovoza do 11. listopada pri svakoj kupljenoj igrački Šumastih – 1 kuna odvojena je za SOS Dječje selo odnosno za dizalicu topline koja će osigurati topli dom za male stanovnike ove Udruge. Šumasti su zaludjeli mališane diljem Hrvatske i roditelje potaknuli na plemenitu gestu dok je Kaufland iznos prikupljen tijekom kampanje zaokružio na čak 100 000 kuna! Osim toga, Kaufland je podržao edukativno-kreativnu radionicu za djecu iz Dječjeg sela Lekenik koju su posjetili i sami Šumasti! Nadalje, mališani su imali priliku učiti o drveću, a kroz svijet stabala vodila ih je Kristina Ivanuš – javnosti dobro poznata nekadašnja stanovnica SOS Dječjeg sela, a danas mlada uspješna žena koja svojim primjerom pokazuje da se bez obzira na životne nedaće – voljom i upornosti sve može postići.

'Zahvaljujemo našim kupcima što su prepoznali humanitarni karakter naših Šumastih i drago mi je što smo zajednički osigurali ovu donaciju za najranjiviju skupinu društva. I u budućnosti ćemo nastaviti provoditi ovakve aktivnosti te se veselimo novim projektima kojima ćemo pomoći djeci', rekao je g. Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj, prilikom uručenja simboličnog čeka od sto tisuća kuna gđi Višnji Tuškan-Krupić, nacionalnoj direktorici SOS Dječjeg sela koja je pritom izjavila: 'Jako nas raduje što smo postali dio ove edukativne i vesele priče, i što imamo priliku našoj djeci poslati jaku poruku da se ne igraju sa šumom, već sa Šumastima. Velika hvala tvrtki Kaufland što nam je još jednom ukazala povjerenje i uz pomoć njihovih vjernih kupaca, koji su izdvajali kunu od svakog plišanca, pomogla da osiguramo toplu zimu u Dječjem selu. Danas su naši mališani imali priliku i uživo upoznati Šumaste i igrati se s njima. Njihovoj sreći nema kraja!'