NAKON ANTISEMITSKE TIRADE

Šokirana Natalie Portman ne želi više ni čuti za Galliana

01.03.2011 u 21:07

Bionic
Reading

'Ja volim Hitlera! Prljava Židovko, trebala si biti mrtva', grozomorna je verbalna eskapada kojom se poznati dizajner obratio ženi koja je sjedila za stolom do njegovog, a navodno pijano stanje nije mu uzeto kao olakotna okolnost. Incident ga je koštao mjesta glavnog dizajnera u modnoj kući Dior

Nakon što je videosnimka ispada 50-godišnjeg Johna Galliana izišla u javnosti, konzekvence se događaju domino-efektom. Paru koji se našao na njegovu udaru iz čista je mira izjavio da voli Hitlera, na što ga je žena kojoj se obratio pitala ima li nekih problema, a on joj je odgovorio da je problem u tome što je ona ružna.

'Ljudi kao vi trebali bi biti mrtvi. Vaše majke i svi vaši preci trebali su biti ugušeni plinom', govorio je Galliano prestrašenoj ženi. Cijeli događaj snimao je prijatelj para koji je Galliano vrijeđao, a koji su inače podrijetlom iz Francuske i Italije, ali nisu Židovi. Svjedoci su rekli da je Galliano bio sam za stolom.

'Znali smo tko je on i bili smo zapanjeni njegovim komentarima. Riječi koje je izgovarao bile su odvratne', rekao je svjedok.

Francuska policija u četvrtak navečer uhitila je Galliana zbog vrijeđanja i antisemitizma. Nakratko je bio pritvoren, a iz policije su rekli da je navodni razlog ispada stres zbog nadolazećeg tjedna mode. On je protiv para podigao tužbu za klevetu.

Ako se dokaže da je sporni video autentičan, Galliano bi mogao završiti u zatvoru na šest mjeseci. Sada se oglasila i glumica ponosna na svoje židovsko podrijetlo Natalie Portman, koja je bila velika miljenica slavnog dizajnera i zaštitno lice parfema Miss Dior Cherie.

'Ne želim više ni na koji način biti povezana s njim. Šokirana sam groznim videom u kojem John Galliano vrijeđa Židove. Kao ponosna Židovka otkazujem svaku suradnju s tim čovjekom. Nadam se da će nas ovi ružni komentari osvijestiti u dugogodišnjoj borbi protiv predrasuda koje se suprotstavljaju svemu lijepom na ovom svijetu', zaključila je ovogodišnja dobitnica Oscara.