kultna kombinacija

Smeđa haljina s bijelim točkicama oličenje je elegancije, a ovako izgleda danas

03.08.2023 u 12:52

Bionic
Reading

Preobrazbu Julije Roberts u filmu 'Zgodna žena' mnogi smatraju oličenjem elegancije kojoj težimo. Odjevne kombinacije koje je Vivian nosila služile su kao modna inspiracija mnogih žena u 90-ima, no fascinantno je koliko je dobar stil vječan pa i dan danas mnogi crpe inspiraciju iz filma koji je obilježio žanr romantičnih komedija za sva vremena

Urođena elegancija lijepe Julije Roberts oplemenila je ulogu Vivian Ward u filmu 'Zgodna žena' na način da je danas teško uopće i zamisliti neku drugu glumicu u toj ulozi. Preobrazba koja je bila stavljena pred gledatelje inspirirala je mnoge, a o kostimografiji se i dan danas priča. Modne kombinacije koje je Julia Roberts nosila u filmu urezale su se u sjećanje ljubitelja mode pa ih se i danas rado prisjećaju.

Kostimografkinja Marilyn Vance lijepu je glumicu odjenula u jednu smeđu haljinu s bijelim točkicama i ostalo je povijest. Smeđa haljina s točkicama postala je mit kojeg se često sjetimo, a u ponudi dućana rijetko kad ne zapazimo varijacije na temu te kultne haljine.

Haljina je to koja ima 'old money' dojam, a kombinaciju s rukavicama i šeširom te odgovarajućom mašnom od istog materijala svi smo barem jedanput poželjeli odjenuti za neku posebnu priliku.

Popularni brendovi i danas se rado koriste filmom 'Zgodna žena' kao izvorom inspiracije za svoje kolekcije, a upravo smeđu haljinu s točkicama reinterpretirali su i ove godine.

Smeđa haljina s točkicama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Danas su to haljine koje se igraju s prorezima, što je jedna od najtraženijih i najpopularnijih intervencija na modele haljina trenutno. Također, prisutna je i igra s veličinom točkica, ali i različiti krojevi haljina pa će svaka dama pronaći onaj koji joj odgovara.

Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia