ASTRO PROFILIRANJE

Smatraju ih cjepidlakama i gnjavatorima, a najkritičniji su prema samima sebi

19.08.2023 u 07:31

Bionic
Reading

Razdoblje zadnjeg ljetnog znaka, zemljane Djevice, počinje u srijedu 23. kolovoza i proteže se do jesenskog ekvinocija 22. rujna. Kao i Blizancima, Djevicom vlada Merkur, simbol intelekta, trgovine i komunikacije, ali je kod nje prizemniji, promišljeniji i praktičniji nego kod zodijačkog kolege

Osobe rođene u ovom znaku obično su skladnih proporcija i vitke do prosječne građe. Imaju ovalno ili četvrtasto lice i živahne, pronicljive oči, koje povremeno muti sjena zabrinutosti. Godine im uglavnom dobro stoje, tako da često bolje izgledaju u zreloj dobi negoli u ranoj mladosti.

Kao šesti znak zodijaka, Djevica je povezana sa šestom kućom horoskopa, koja između ostalog pokriva zdravlje, higijenu, čistoću i urednost. Njihova pretjerana briga o zdravlju katkad prerasta u hipohondriju.

Pogledaj detaljni horoskop

Oštroumne i upućene

Prilično su oštroumne i obdarene jakim darom zapažanja, pouzdanim pamćenjem i sposobnošću analize. Žele biti upućene u sve što se zbiva oko njih pa posvećuju puno vremena stjecanju znanja i prikupljanju informacija, od ozbiljnih do trivijalnih. Vješte su na jeziku i zanimljive u razgovoru. Budući da ustrajno prate vijesti, redovno imaju spreman relevantan komentar o aktualnim zbivanjima. Ako se raspravlja o temi koja ih zanima, budite sigurni da su potkovane znanjem i da vam se ne isplati proturječiti im.

Blake Lively rođena je 25. kolovoza 1987. u znaku Djevice Izvor: Profimedia / Autor: Betty Booze / Planet / Profimedia

Zbog svojih su jakih strana kao stvorene za poslove koji zahtijevaju preciznost, temeljitost i strpljenje. Zbog svoje posvećenosti detaljima mnoge od njih slove kao cjepidlake, perfekcionisti i gnjavatori. To može biti točno, ali koliko su god stroge prema drugima, još su strože prema sebi. Njihova poslovična kritičnost najviše dolazi do izražaja kad se radi o njima samima, jer ono što će možda progledati kroz prste drugima - neće i sebi.

  • +8
Salma Hayek rođena je 2. rujna 1966. u znaku Djevice Izvor: Profimedia / Autor: HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U pravilu nisu razmetljive i ne hvale se postignućima. Ako postignu izniman uspjeh, odmahnut će rukom i podijeliti zasluge s kolegama i obitelji. Vrlo su uslužne i najčešće spremne priskočiti u pomoć. Odani su prijatelji, ali vam neće uvijek reći ono što želite čuti, nego će vam dati savjet i sugestije za koje iskreno smatraju da su najkorisnije.