POČEO DOVE FASHION.HR

Sljedeće zime nosit će se crveno

11.03.2011 u 23:55

Bionic
Reading

Na Zagrebačkom velesajmu večeras je počela trodnevna modna manifestacija na kojoj će se održati ukupno 16 revija domaćih dizajnera, a među njima se nalaze i kolekcije nastale u suradnji s hrvatskim tekstilnim tvornicama

Prvu večer Dove Fashion.hr-a otvorio je dvojac I-gle kolekcijom zagasitih tonova i asimetričnih konstrukcija s prišivenim kvadratićima kao objedinjujućim lajtmotivom. Od Igli se uvijek puno očekuje, no ipak nešto bolju reakciju publike imala je kolekcija Aleksandre Dojčinović, koja je ponovno oduševila ženstvenim modelima od svile u bež i crvenim tonovima. Jednostavni krojevi i raskošnost, koja se u njenom slučaju manifestira količinom materijala i upotrebom jarkih boja, i ovaj put su se pokazali kao dobitna kombinacija.

Robert Sever je predstavio pedesetak modela kožnih torbi s printovima koje je dizajnirao za tvornicu San Peter u sklopu projekta Fashion.hr industrija. Iako su na reviji dominirale masivne putne torbe, u prodaji bi trebali biti i manji modeli. Uz zimsku kolekciju koja je predstavljena na reviji, u sklopu sajma se mogu pogledati i ljetni modeli, no nažalost, nisu na prodaju pa će ljubitelji Severovih printova trebati pričekati dok ne stignu i u trgovine. Pored već uobičajenih imena Fashion.hr-a predstavljeno je jedno novo, a u pitanju je brend TajaTajane Sertić, koja je svoju kolekciju kaputa i kapa namijenila ljubiteljima prirode. Voluminozne kreacije naglašenih konstrukcija izrađene su od devine dlake i prešane merino vune argentinskih i australskih ovaca, a u sklopu sajma mogu se kupiti po promotivnim cijenama.

Za razliku od Taje, čija kolekcija pršti bojama, Stjepan Čuka je predstavio mušku kolekciju kojom dominiraju crna i sivi tonovi, u već prepoznatljivoj industrial maniri. Ako je vjerovati kolekciji Ane Marije Ricov, sljedeća zima bi trebala proći u smeđo-sivoj, crno-zelenoj ili crno-crvenoj kombinaciji. A u kojim su bojama dječje cipele koje je dizajnirala za Bambi, saznat ćemo na sutrašnjoj reviji.

Budući da se Fashion.hr i dalje trudi stavljati naglasak na dizajnere i modu, a ne na celebrityje, u prvim redovima nije bilo previše poznatih lica. Glumica Marija Borić je prekinula svoje pripreme za show 'Zvijezde pjevaju' da bi podržala reviju omiljene joj dizajnerice Aleksandre Dojčinović, koju je pratila u društvu kolege Duška Modrinića. Revije su iz prvih redova gledale Lana Klingor, HTV-ove voditeljice Nevena Rendelli, Mirna Zidarić i Lana Banely, operni pjevač Ronald Braus, glumac Damir Markovina te RTL-ova voditeljica Edita Misirić. Kreacije hrvatskih kolega s velikim interesom je pratila
i bivša kreativna direktorica kuće Celine Ivana Omazić, koja je doputovala iz Milana da bi podržala ovaj projekt.