TAKO JE LAKŠE

Slažemo barem tri puta dnevno

03.01.2011 u 10:51

Bionic
Reading

Čini se da nam dan ne može proći bez nekoliko (uglavnom) nevinih laži. Znanstvenici su, naime, došli do saznanja da odrasla osoba prosječno slaže tri puta dnevno, a najčešće, pokazalo se, lažemo svojim partnerima, a zatim kolegama s posla i prijateljima

Najčešće, međutim, lažemo o tome gdje smo i jesmo li obavili kućanske poslove. Više od trećine ispitanika također je priznalo da redovito lažemo o količini posla koju obavljamo kako bismo si na taj način olakšali život na poslu.

Četvrtina pak priznaje da laže u intervjuu za posao o prijašnjem iskustvu, a svaka deseta osoba pretjeruje s kvalifikacijama.

Također često lažemo i o prijašnjim partnerima, a gotovo svi muškarci kažu da su lagali o broju žena s kojima su spavali i povećava im broj, dok većina žena smanjuje broj svojih ljubavnika.

Glasnogovornik za Twentieth Century Fox Home Entertainment koji je proveo ovo istraživanje kaže: 'Rezultati pokazuju da dvije trećine ispitanika misli da nisu dobri u laganju, no svejedno kažu da su spremni slagati ako misle da će im to olakšati život.'