OBRNUTO JE 'IN'

Slavne dame obožavaju novi trend šminkanja

17.08.2016 u 10:31

  • +11

Slavne dame prihvatile novi trend u šminkanju

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Oči istaknute crnom olovkom poznate kao metoda šminkanja smokey eyes zaštitni su znak mnogih slavnih dama, ali one u posljednje vrijeme sve češće dolaze na crveni tepih s obrnutim make-upom, onim ispod očiju

Cara Delevingne, Jennifer Lawrence, Selena Gomez, Kendall Jenner i Kim Kardashian samo su neke od poznatih ljepotica koje su popularni smokey eyes okrenule pa naglasile donji kapak.

Tako su dugogodišnji dramatični izgled postigle na novi način, naglasivši crnom olovkom i sjenilom donji dio oka, uz maskaru i tek malo šminke na kapcima. Stručnjaci za make up pak kažu da je prije stavljanja šminke nužno nanijeti svjetliji korektor jer će tada smokeyefekt doći do izražaja baš kako treba.

Da bi cijeli look bio još dramatičniji, stavite sjajno sjenilo u kutove očiju, a nakon što ste uz sam donji rub kapka izvukli crtu, dodajte tamno sjenilo.

Vizažistica Lauren Andersen kaže za Byrdie kako gornji kapak obavezno mora biti našminkan, ali svjetlijim tonovima sjenila, koje je najbolje nanositi četkicom. Dok će za klasičnu crtu na gornjem kapku vizažisti koristiti tuš ili olovku, obrnuti smokey efekt uvijek će bolje ispasti ako izbjegavate tuš jer se lakše razmaže, a ako vam oko malo zasuzi, postoji i mogućnost da se neugodno umrlja.

Osim toga, blagim potezima možete lijepo razmazati olovku dok je u slučaju tuša to puno teže. Andersen preporučuje smeđe sjenilo nakon što povučete crnu crtu.

Nanosite ga četkicom i lagano tapkajte preko same crte prema van, sve dok ne dobijete oblik koji će naglasiti liniju oka.

Ukoliko se zbog popunjavanja sjenilom crta djelomično izbrisala, obavezno je popravite.