NE MOGU I OVCE I NOVCE

Slaba želja za seksom kod žena je normalna

28.11.2008 u 23:45

Bionic
Reading

Manjak interesa za seks kod žena je toliko uobičajen da se može smatrati normalnim, kažu stručnjaci koji su dobro proučili seksualne navike žena u novom istraživanju

Psihologinja sa Sveučilišta Deakin u Melbourneu u Australiji, Marita McCabe, provela je istraživanje na pet stotina žena i otkrila da je normalno da žene potrebu za seksom osjete tek kad seksualna aktivnost započne.

No, čak 60 posto žena svoj libido je opisalo kao neuobičajeno slabašan, pri čemu je većina izjavila da se osjeća raspoloženo za seks tek nakon što je partner poduzeo već neki intimni korak. Također, mnoge žene nisu bile svjesne da je normalno da njihovi seksualni nagoni imaju svoje uspone i padove.

'Na televiziji, u filmovima, u časopisima gledate te žene koje su seksualno vrlo aktivne, imaju želju za seksom i to se čini normalno. Zbog toga žene često misle da nešto nije u redu s njima. Međutim, ako naporno radite, imate obitelj, djecu, ne čudi da niste non stop zainteresirani za seks', rekla je McCabe.

Dodala je da faktori koji najviše utječu na žensku volju za spontanim seksom jesu umor, stres, posao i djeca. Navela je i <b>nedostatak komunikacije i razumijevanja</b> s partnerom kao veliki minus.

Profesorica će obaviti daljnja istraživanja o ženskoj seksualnosti u online anketi.