SAVEZNIK U KUĆANSTVU

Situacije u kojima pomaže obična pasta za zube

16.01.2016 u 08:37

Bionic
Reading

U nedostatku deterdženata i sredstava za čišćenje ponekad je spas u zadnji čas i pasta za zube

Čišćenje cipela

Pastom za zube možete očistiti kožne cipele. Natrljajte pastu na prljava mjesta pamučnom krpom pa obrišite.

Bijela guma na tenisicama

U ovom slučaju vam uz pastu za zube treba i stara četkica. Njome dobro istrljajte prljavu gumu na tenisicama, a zatim ostatke paste i prljavštinu operite i obrišite krpom.

Ispolirajte metalne dijelove na odjeći

Razni metalni dijelovi na odjeći ne mogu dobiti sjaj ručnim pranjem, već ćete ih lako očistiti i ispolirati na isti način na koji perete gumu na tenisicama.

Neka se dijamanti sjaje

Imate li lijep dijamantni prsten, skupocjeni kamen sjajit će se još više nakon čišćenja zubnom pastom. Ne treba ga nositi kod zlatara, već ga istrljajte pastom i pamučnom krpom.

Miris u dječjim bočicama

Često se u njima zna osjetiti neugodan miris, a kako jaka sredstva za čišćenje nisu preporučljiva, četkicom na koju ste stavili pastu dobro istrljajte unutrašnjost pa još bolje isperite.

Čišćenje kroma i kupaonskog umivaonika

Ovo je dobar trik ako vam ponestane sredstva za čišćenje, a želite oprati umivaonik ili neke dijelove sanitarija, sjajnih kuhinjskih površina i sl. One se obično mogu oštetiti jakim sredstvima, a pasta će u slučaju nužde očistiti takve površine i još im dati sjaj uz miris čistoće. Nakon pranja spužvom ili krpicom samo sve dobro isperite i prebrišite.

Prištići

Nikad nije pravi trenutak da se na licu pojavi prištić, a jedan od trikova jest da preko noći na njega nanesete malo paste za zube jer će ga ona isušiti i smanjiti upalu.



Bojice sa zidova

Dječjoj mašti nema kraja i često se događa da crtaju po zidovima. Probajte crteže nastale bojicama istrljati pastom za zube pa polako obrisati vlažnom krpom.

Neugodan miris na rukama

Sastojci paste koji osiguravaju svjež dah mogu pomoći i protiv neugodnog mirisa prstiju, primjerice nakon kuhanja. Samo dobro utrljajte pastu za zube na prste i zatim isperite.

Mrlje od vode na namještaju

Imate li djecu, onda znate da ostavljaju čaše s vodom na prvom zgodnom mjestu od komode do stola, unatoč mnogobrojnim upozorenjima. Tragove bjelkastih mrlja možete ukloniti pastom za zube i mekanom krpom, a nećete oštetiti namještaj.