SMJELE KOMBINACIJE

Sirovo drvo novi je hit u uređenju doma

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Najnoviji trendovi suprotstavljaju igru elegantnih, fino obrađenih elemenata s onima koji u sebi imaju integrirano drvo u svojoj vrlo gruboj, gotovo sirovoj strukturi

Uvođenje ugođaja, koji sirovo drvo unosi u prostor, predstavlja određeni povratak prirodi, koja je uvijek bila inspiracija i zauzimala svoje mjesto u interijerima - iako je dio eksterijera. Organske forme drva, koje svakodnevno susrećemo u prirodi, postaju poželjan dio interijera jer se svojom prisutnošću snažno suprotstavljaju modernim linijama namještaja.

Ovakvi kontrasti sastavni su dio najnovijih trendova u opremanju interijera koji pružaju veliku slobodu u načinu oblikovanja i kombiniranja namještaja te stvaranja raznovrsnih ugođaja u prostoru. Na ovaj način, rustikalno obrađeni elementi namještaja postaju sastavni dio modernih minimalističkih interijera. Ovakvim smjelim kombinacijama, prostor dobiva na atraktivnosti, dinamičnosti i originalnosti.

Elementi u strukturi sirovog drva se mogu primijeniti i kao dekoracije na zidu. Umjesto umjetničke slike ili skulpture, smjestite na zid kompoziciju od komada drva, koja će djelovati neobično i atraktivno u prostoru. Ona će biti odlična kulisa za blagovaonski stol ili klub garnituru u dnevnom boravku.

interijernet.hr

interijernet.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Osim za pojedinačnu dekoraciju zida, drvene elemente možete iskoristiti za kompletno oblaganje zida u dnevnom boravku, blagovaonici ili nekoj drugoj prostoriji. Odaberite jedan zid u s ciljem naglašavanja i otkrijte koliko snažan efekt u prostoru može donijeti primjena ovakve, pomalo sirove obloge. Možete je koristiti kao kontrast svim stilovima uređenja ili je uklopiti u rustikalni stil ukoliko ste baš taj odabrali za svoj dom.

Sirovi elementi drveta primijenjeni u namještaju zadržavaju takav izgled, iako su najčešće zaštićeni i obrađeni. Kao takvi se mogu upotrebljavati za izradu stolova. Vrlo popularni blagovaonski i klub stolići od transparentnog stakla mogu dobiti drvene noge u ovakvoj obradi i tada je konačan proizvod vrlo efektan i pamtljiv. Finoća transparentnog stakla i gruba forma drvene noge, koja jasno dolazi do izražaja kroz transparentnu ploču, pretvaraju stol u zanimljivo dizajnersko djelo, rado viđeno u svakom domu!

Ukoliko poželite blagovaonski stol s pločom od sirovog drva te vam se učini nepraktičan za održavanje, problem riješite postavljanjem staklene prozirne ploče preko drvene. Na taj način zadržavate željeni efekt te vidljivu strukturu i teksturu drva, a problem jednostavnog održavanja je riješen. Uz ovakav stol možete postaviti moderne stolice koje će biti savršen kontrast cijeloj ovoj priči.

Ugođaj sirovog drva možete prenijeti u određeni dio doma, npr. radni kutak, koji je smješten u zoni dnevnog boravka. Maštovito izrađeni radni stol i stolica, poslužit će u funkcionalne svrhe kada vam to zatreba, a u svim ostalim momentima će biti zanimljiv prostorni detalj, koji će svojim dizajnom i materijalom izrade nenametljivo privlačiti pažnju prisutnih.

Ukoliko želite biti originalni i maštoviti uz efekt sirovog drva u prostoru, upotrijebite panjeve, koje ćete iskoristiti kao stolice uz blagovaonski stol ili tabure uz klub garnituru u dnevnom boravku. Radi udobnosti sjedenja, možete upotrijebiti jastučiće. Nekoliko panjeva u prostoru, naglasit će prirodne ugođaje i stvoriti kontrast uz jednostavne geometrijske linije namještaja.

Drveni elementi mogu poslužiti i kao dijelovi dekorativne rasvjete, tj. postolja stolnih ili stojećih svjetiljaka i lustera. Ovakva rasvjetna tijela se mogu postaviti samostalno ili u kombinaciji s elementom namještaja u efektu sirovog drva. Dizajnerski su vrlo interesantni čak i u sasvim jednostavnim formama.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi