zdrav i besprijekoran ten

Sinergija sastojaka koji vašoj koži neće dozvoliti starenje

04.07.2022 u 16:04

Bionic
Reading

Kada je izgled kože u pitanju, ono čemu uvijek težimo jest zdrav i besprijekoran ten bez vidljivih znakova starenja

Neophodna elastičnost kože koja je zaslužna za tu vječno željenu zategnutost, u mlađim je danima neupitna pa je to doba kad niti ne pomislimo na dubinsku strukturu kože, niti smo svjesni što je sve tijelu i organizmu potrebno kako bi se to savršeno stanje održalo što duže. Starenje kože počet će već nakon 20.godine života, kad se uspori proces nastajanja kolagena u tijelu. Prvi znakovi očitovat će se u tankim linijama, a potom i borama. Nokti postaju lomljivi, kosa slabija, a njegov pad odražava se i u otežanom kretanju jer se kolagen nalazi i u mišićnim vlaknima i tetivama koje također gube elastičnost.

Što smo mlađi, to je manji udio našeg vlastitog kolagena propao i naše tijelo treba manje poticaja za ponovnu izgradnju, stoga se njegovo konzumiranje u obliku dodataka prehrani preporučuje već u 20-tim godinama. Ispitivanja o učinkovitosti hidroliziranog kolagena pokazala su da se čestice hidroliziranog kolagena odlično apsorbiraju, u velikoj mjeri neoštećene prelaze kroz crijevnu stijenku te iz crijeva prelaze u krv. Molekule kolagena putuju po krvotoku i talože se tamo gdje je tijelu kolagen najpotrebniji. Upravo proizvodi iz Medex linije kolagena sadrže razne patentirane oblike hidroliziranog kolagena koji će osigurati potrebnu strukturu i potporu za zdravu i lijepu kožu.

Medex KolagenLift u tekućini jedan je od proizvoda iz Medex Kolagen linije proizvoda koji sadrži kombinaciju učinkovitih sastojaka koji djeluju u važnoj sinergiji. Kolagen Naticol® smanjuje bore te povećava čvrstoću i elastičnost kože dok vitamin C doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože. Dodatak cinka, vitamina A i niacina doprinose održavanju zdrave kože, a cink i selen pogoduju održavanju zdrave kose i noktiju. Vitamin E, C, cink i selen, sastojci su koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa, dok na kraju neizostavni proteini kolagena i elastina koži daju elastičnost, strukturu i potporu. U KolagenLift tekućini kolagen i elastin sadrže male čestice niske molekulske mase, koje se odlično apsorbiraju u tijelo potičući tako sintezu vlastitog kolagena.

Osim učinkovite formule, prednost kolagena u tekućini je jednostavnost konzumacije kao i dobar ukus koji je bio jedna od glavnih smjernica u njegovom razvoju. Okus je poboljšan na potpuno prirodan način sokovima od kruške i crnog ribiza te prirodnom aromom maline. Može se konzumirati samostalno, bez otapanja u vodi ili miješanja u sokove i jogurte, jer nema potrebe za maskiranjem okusa. Jednostavno odmjerite količinu u priloženoj mjernoj posudici i popijete.

Kolagen se u organizam može unositi u različitim oblicima, pa osim tekućeg, u Medex širokoj ponudi možete pronaći i prah ili kapsule. Proizvodi iz Medexove linije kolagena sadrže razne patentirane oblike hidroliziranog kolagena, koji se razlikuje s obzirom na svrhu uporabe, a glavna razlika među raznim oblicima jest u veličini molekula kolagena koja određuje gdje će se u tijelu hidrolizirani kolagen smjestiti.

Detalje o ponudi i informacije o svim Medex proizvodima možete pronaći na medexhrvatska.hr