UNATOČ SLIČNOSTIMA

Sila i Boran-aga privatno se baš i ne ljube

Bionic
Reading

Glumica Cansu Dere i glumac Mehmet Akif Alakurt, koji u popularnoj turskoj sapunici glume zaljubljene Silu i Boran-agu, kako piše Večernji list, privatno se ne podnose

Radnja serije vrti se oko ljubavnog odnosa dvoje mladih Turaka. Sukladno tradiciji, Sila se mora udati za Boran-agu kojega je do svadbe vidjela samo jednom. Bogatoj nasljednici koja je odrastajući u Istanbulu navikla na raskoš i zapadnjački stil života, ta činjenica isprva teško pada. No, kako to u sapunicama obično biva, među njima se vrlo brzo rađa neuništiva ljubav.

U stvarnom životu, kako piše Večernji list, priča je potpuno drugačija. Iako su privatno dosta slični, pa su se tako prije glume oboje bavili manekenstvom te obožavaju kuhanje i putovanja, bivša miss Turske Cansu Dere i Mehmet Akif Alakurt, bivši najbolji model Turske, ne podnose jedno drugo.

'Hladna sam kao led i takva ću ostati. Neke se stvari ne tiču javnosti jer su privatne pa se tiču samo mene. Ne opravdavam se ni svojim roditeljima, neću ni drugima', sklona je izjaviti Cansu.

Mehmet Akif Alakurt privatno se, barem kad su tradicija i običaji posrijedi, ne razlikuje previše od svog lika u 'Sili'.

'Imam obitelj koja je u punom značenju te riječi vezana uz turske tekovine i običaje. I mene su odgojili upravo tako, ja sam čovjek vezan za običaje. Najmlađi sam od braće, imam tri starije sestre i dva starija brata', kaže Mehmet.

Nositelja titule best model Turske 2001. godine uopće ne zanima interes za njegov izgled, nego poštovanje koje se iskazuje njegovoj osobnosti. U osobi koju će ženiti želi vidjeti svoju djecu, jer za njega je takvo što ljubav. Od noćnih izlazaka zazire i najradije se opušta unutar svoja četiri zida.

'U svijetu postoji politika: danas je subota, navečer ćeš izaći i zabaviti se! Ljudi se tomu pokoravaju. Ja to odbijam. Dok to ne dolazi iz mene, za mene ne postoje stvari poput: mladi smo, navečer moramo izlaziti, moramo piti i zabavljati se, moramo se družiti s djevojkama. Ne odgovaraju mi prisilne stvari. Moj je ideal na spokojan način napustiti ovaj svijet. Nisam osoba koja živi za novac', kaže glumac.

Nesuglasice s kolegicom Cansu krenule su zbog njenog konstantnog kašnjenja na set 'Sile', a odnos im još je više narušio Cansuin tadašnji dečko Cam Yilamaz.

Mehmet se teško nosio s Yilamazovom ljubomorom koji bi svoju djevojku redovito pratio na setu kad su se snimale prisne scene Sile i Borana te je u jednom intervjuu na pitanje što mu prvo padne na pamet kad čuje ime Cansu Dere, odgovorio: 'Apsolutno ništa!'