POPULARAN TRETMAN

Siguran način da i zimi imate preplanuli ten

02.03.2016 u 18:18

Bionic
Reading

Kako se bliže blagdanska događanja i partyji, možda ćete poželjeti preplanuli ten, a umjesto odlaske u solarije, probajte sprejanje tijela tj. samotamnjenja

Spray tanning brz je i siguran način da u nekoliko minuta dođete do preplanulog tena i ne brinete o štetnom utjecaju UV zraka.

Kako nam je objasnila Dolores Marković iz Beauty studija Per Lei, ovaj tretman radi se losionima. Oni pak sadržavaju DHA u različitim postocima koji djeluje na način da reagira s aminokiselinama u mrtvim stanicama kože. DHA je šećer dobiven iz raznih prirodnih sirovina poput šećerne trske i šećerne repe. Tretmanima samotamnjenja (spray tanninga) za razliku od izlaganja suncu ne povećavate mogućnost kožnih oboljenja.

'Tijekom tog procesa koža se potamnjuje, a losion ostaje na površini i ne ulazi u kožu. Losioni sadržavaju prirodne i organske sastojke čime jamče postojanu boju na koži. Ne sadržavaju parabene, alkohol, parfem ni sredstva na bazi ulja te nisu testirana na životinjama', rekla nam je Dolores Marković. Također ne sadrže tragove orašastih plodova i nemaju alergene.

Kako izgleda proces samotamnjenja

Prije samog špricanja tijelo valja temeljito oprati i ako je moguće napraviti lagani piling. Time ćete pospješiti apsorpciju losiona u kožu. Losion se nanosi špricanjem pomoću uređaja HVLP koji ravnomjerno raspršuje tekućinu na kožu. Proces traje desetak minuta.

Nakon tretmana osam sati treba izbjegavati tuširanje, plivanje, tjelovježbu i općenito aktivnosti zbog kojih ćete se oznojiti. Na taj način se osigurava dovoljno vremena da se tekućina koja je nanesena apsorbira u kožu.

Uz brz i jednostavan postupak, najveća je prednost ovakvog tretmana to što nema štetnih UV zraka ili opeklina jer zdravlje uvijek treba biti na prvom mjestu.

Koliko se boja zadržava na tijelu nakon tretmana

Ovisno o tipu kože, preplanulost traje od šest do 10 dana, a s tijela odlazi ravnomjerno bez mrlja. Tijekom ljeta ili u proljeće kada želimo i na prirodan način dobiti malo boje, treba znati da losioni ne štite od štetnih UV zračenja pa svakako koristite kreme za sunčanje.