POTPUNO BESPLATNO

Šest principa koji će vas učiniti lijepima i sretnima

06.10.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Duboko u našim genima, čini se, usađena je potreba da budemo lijepi, privlačni i atraktivni. To odlično znaju kozmetički divovi i plastični kirurzi, a njihov profit zasniva se upravo na toj ljudskoj potrebi - biti što ljepši

Otkrivamo vam kako ćete besplatno postati i biti lijepi te zadovoljni bez make upa, skupocjenih peelinga i kirurškog noža. Evo koje principe trebate usvojiti:

Prije nego što postanete stvarno lijepi morate se lijepo osjećati
Jedna stara poslovica kaže da ne postoji kozmetički preparat za ljepotu koji može nadmašiti učinak sreće. Budite sretni, zadovoljni te nađite ravnotežu i mir u životu i zračit ćete ljepotom.

Oduprite se iskušenju ogledala
Odolite iskušenju samokritičnog traženja nesavršenosti na svojem licu ili tijelu. Izbjegavajte zrcala i proučavanje mana jer će vam to samo uništiti raspoloženje i sliku o sebi. Umjesto u ogledalu, potražite svoj odraz u ljudima koji vas vole. Sigurno ćete uvidjeti koliko ste lijepi i dragocjeni.

Preuzmite odgovornost za svoju sreću
Sjetite se nekog posebnog i sretnog trenutka u životu. Zapitajte se koliko vam je u tom trenutku uopće bilo važno kako izgledate i jeste li tada bili samokritični prema sebi. U trenucima tuge sve nam se čini crno i ružno pa i naš izgled. Izaberite biti sretni i prihvatite da neke stvari ne možete promijeniti, a one koje možete mijenjajte na bolje.

Odolite iskušenju samokritičnog traženja nesavršenosti na svom licu ili tijelu
Živite u sadašnjosti
Još jedan način da budete sretni i zadovoljni je život u sadašnjosti. Bez osvrtanja na prošlost, žaljenja i grižnje savjesti. Za kvalitetniji i ispunjeniji život trebate se okrenuti pozitivnim stvarima i slati pozitivne emocije drugim ljudima, pa će povratna informacija biti onakva kakvu želite.

Okružite se ljepotom
Okružite se biljkama, životinjama. Odjenite haljinu u kojoj se osjećate posebno. Okružite se ljudima koji na vas djeluju kreativno i stimulirajuće, a izbjegavajte one koji vam bespotrebno crpe energiju. Najbolja odluka koju možete donijeti jest ta da ćete sami u svoj život unijeti ljepotu.

Dnevno radite bar jednu stvar koja vas inspirira
Kisik udišemo iz zraka koji nas okružuje, no zadovoljstvo i puninu života crpimo iz strasti. Stvarima koje vas inspiriraju bavite se bar jednom u danu. Neka one budu centar vašeg djelovanja. Bilo da se radi o glazbi, kuhanju, čitanju ili pisanju. Bavite se onim što hrani vašu dušu.