Zdravlje TRENUTAK SLABOSTI

97 posto žena svaki dan mrzi svoje tijelo

  • Autor: tportal.hr
  • 23.2.2011 15:36:14
  • 23.2.2011 12:33:17

Možda ste mislili da ste jedina žena koja je redovito nezadovoljna svojim izgledom, no prema novom istraživanju, gotovo svaka osjeća se nesigurno zbog svog tijela, a to se događa puno češće nego što mislite

Sudeći prema rezultatima najnovijeg istraživanja, čak 97 posto žena svakoga dana pomisli o barem jednom nedostatku na svojemu tijelu kojim nisu zadovoljne. Istraživanje, koje je proveo magazin Glamour, obuhvatilo je 300 žena i otkrilo da jedan dio žena ima više od sto negativnih misli povezanih sa svojim izgledom i oblikom tijela, dok prosječna žena barem 13 puta pomisli nešto negativno o svom izgledu, i to otprilike svakih sat vremena.

Psihologinja Ann Kearney-Cooke, koja je sudjelovala u provođenju istraživanja, tvrdi da uopće nije iznenađena rezultatima: 'U današnje vrijeme postalo je sasvim normalno omalovažavati svoj izgled, a kada bi neka žena i izjavila da je zadovoljna njime, automatski bi je društvo odbacilo.'

Kako tvrdi Ann Kearney-Cooke, u današnjem društvu je znatno prihvatljivije imati negativan stav o svom izgledu, dok samouvjerenost i bilo kakav oblik zadovoljstva fizičkim izgledom nisu dobro prihvaćeni. 'Prijatelji provode vrijeme jadajući se da loše izgledaju, a ta pojava je toliko uobičajena da ju je vrlo teško izbjeći', kaže.

Kearney-Cooke dodaje da na stav o vlastitom izgledu i ljepoti velik utjecaj definitivno imaju časopisi te slavne osobe, a vječno nezadovoljstvo postaje navika i društveno prihvaćen način života.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više