BEZ GREŠKE

Šest komada odjeće u kojima ćete izgledati vitkije

01.05.2016 u 10:31

Bionic
Reading

Želite izgledati vitkije, a ne biste željeli biti odjeveni od glave do pete u crno? Rješenje je u pametnom kombiniranju i biranju komada odjeća koji vizualno stvaraju dojam vitkije linije

Iako crna boja dokazano najviše laska figuri, nekoliko kilograma viška lako ćete kamuflirati kad obratite više pažnje na određene komade odjeće jer ćete pomoću njih puno lakše postići dojam mršavije figure. Da bismo postigli dojam izdužene figure, preporučljivo je birati odjeću koja ima pruge, šavove i detalje koji se pružaju okomito na tijelu jer promatrača to tjera da nas pogledom prati gore - dolje zbog čega izgledamo višima i mršavijima.

Strukirani sako

Sako koji sam sjajno pristaje i prati liniju tijelo podarit će i iluziju vitkije figure, pogotovo ako je strukiran ili se kopča oko struka.

Ništa bez remena

Jednostavnim dodavanjem remena na sako, jakne, baloner ili duge veste definirat ćete struk zbog čega u trenu postižete mršaviji izgled. To je još jedan modni trik koji definitivno pali, a na taj ćete način najlakše istaknuti struk i vizualno ga učiniti vitkijim. No svakako izbjegavajte debelo remenje koje će učiniti da djelujete niže. Uostalom, tim prokušanim trikom služe se i brojne poznate zvijezde kako bi postigle look bez greške.

Dugi prsluci ili sakoi bez rukava

Zadnjih sezona jako popularni dugi sakoi bez rukava ili prsluci sjajan su odabir za sve koje muči višak kilograma. Dugi prsluk stvara čiste linije duž tijela i vizualno produžuje siluetu.

Haljine midi dužine

Ne samo što su ove sezone haljine midi dužine apsolutni hit, već su i model koji najbolje pristaje većini tipova građe. Ako želite ekspresno izgubiti nekoliko kilograma odlučite se za haljinu u svjetlijoj boji koja doseže točno poviše gležnja jer ćete tako vizualno izdužiti siluetu i u konačnici izgledati vitkije.



Nose se pruge, ali na hlačama

Jedan od starih prokušanih trikova za postizanje vitkije figure je i nošene prugica, no ovaj put zaboravite na majice, i odlučite se za hlače s vertikalnim prugicama i nećete pogriješiti. Vertikalne pruge na hlačama lijepo će vam izdužiti liniju. Kako biste naglasili struk, odijevanje učinite još zanimljivijim dijagonalnim prugama koje će vam dati dužinu kakvu vam daruju vertikalne pruge plus dodatan vitkiji efekt. Stilisti također savjetuju prugice koje su tanje i manje uočljive.



Kraća jakna

Čini vam se da ćete u kratko rezanoj jakni izgledati deblje? Varate se, crop jakna jedan je od najjednostavnijih načina za postizanje vitkije figure i najlaskaviji komad odjeće. Jakna koja doseže taman poviše struka vizualno će izdužiti vaše noge i figuru učiniti vitkijom.