TINEJDŽERICE I RODITELJI

Seks je još uvijek tabu tema u obiteljima

  • Autor: E.K.
  • Zadnja izmjena 09.01.2009 12:10
  • Objavljeno 09.01.2009 u 12:10
mama i kćer

mama i kćer

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Seks i veze još uvijek su škakljiva tema o kojoj roditelji i njihove kćeri tinejdžerice nerado razgovaraju, pokazalo je najnovije istraživanje

U ovom istraživanju, u kojem je sudjelovalo oko 1.000 britanskih majki i očeva, čak više od jedne trećine ispitanih je priznalo da je im je teško o toj tematici razgovarati sa svojim kćerima.

Osim toga, istraživanje koje je provela udruga Girls Schools' Association (GSA), pokazalo je da jedan od sedam roditelja nikad nije o pubertetu razgovarao sa svojom kćeri tinejdžericom jer je riječ o 'nezgodnoj temi'.

Ipak, istraživanje je, sasvim očekivano, pokazalo da je majkama ipak bilo lakše o ovoj problematici razgovarati sa svojim kćerima nego što su se nekad kad su i same bile u toj dobi usudile pitati o tome svoje roditelje.

Također, petina roditelja nikad s kćerima nije pričala o pušenju, dok više od četvrtine provodi oko dva sata vikendom razgovarajući s njima o raznim problemima.

Prema ovom istraživanju, roditelje najviše brine kvaliteta obrazovanja njihovih kćeri (oko 28 posto), a na drugom mjestu (oko 24 posto) je zabrinutost zbog pretjerivanja s alkoholom i drogama.

Jill Berry, predsjednica GSA, kaže da je dostupnost današnjih komunikacijskih tehnologija, poput e-maila ili SMS poruka, na neki način komunikaciju između roditelja učinila manje formalnom. No čini se da neke teme ipak još uvijek teško dolaze na obiteljski dnevni red.

'Smanjile su se barijere između generacija. Međutim, tematika vezana uz seks i dalje ima jednak status', rekla je Berry.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi